Jagodowo-Migdałowe Batony Energetyczne
Jagodowo-migdałowe batony energetyczne mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka płatków owsianych, żurawiny, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Batony Energetyczne Wiśniowo-Migdałowe, Morelowo-Migdałowe Batony Energetyczne, oraz Batony Energetyczne Morelowo-Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F (135 stopni C). Lekko posmaruj 9-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia.
Zmiel migdały, nasiona sezamu, nasiona słonecznika, i owies w robocie kuchennym, aż będą przypominać grubą posiłek. Wymieszać zmieloną mieszaninę w misce z żurawiną, jagodami, syropem klonowym i cynamonem, aż do równomiernego połączenia. Zwilż ręce wodą i wciśnij mieszaninę do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku do tosty, o 1 godzinę, aż tosty. Całkowicie schłodzić w naczyniu do pieczenia.
Pokroić na 16 sztabek. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.