Jagodowe Pralinki Migdałowe
Blueberry Almond Praline Sundae może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 272 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, migdały, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lody wiśniowo-czekoladowe z Pralinkami z przyprawami i migdałami, Solone lody karmelowe z bananami i pralinami orzechowymi, oraz Migdałowy Brzoskwiniowy Sundae dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią, następnie lekko oliwą.
Gotować cukier z solą w suchym 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel. Natychmiast wyjąć z ognia i wymieszać migdały drewnianą łyżką, a następnie szybko wylać na blachę do pieczenia, rozprowadzając mieszaninę tylną łyżką, zanim stwardnieje.
Chłodne pralinki na blasze do pieczenia 5 minut, a następnie podzielić na duże kawałki. Umieść pralinki w wytrzymałej plastikowej torbie i podziel na mniejsze kawałki za pomocą wałka do ciasta.
Doprowadzić dżem, wodę i sok z cytryny do wrzenia, mieszając, na umiarkowanym ogniu.
Dodaj 1 1/2 szklanki jagód i gotuj na wolnym ogniu, aż jagody pękną, 8 do 10 protokół.
Dodać pozostałe 1 1/2 szklanki jagód i dusić, mieszając delikatnie, tylko do ogrzania przez, O 2 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z ekstraktem migdałowym.
Najlepsze gałki lodów z ciepłym sosem jagodowym i pralinkami.