Jagodowe Naleśniki Jogurtowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj jagodowych naleśników jogurtowych. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, cukier granulowany, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Jagodowe Naleśniki Jogurtowe, Jagodowe Naleśniki Jogurtowe, oraz Jogurtowe Naleśniki Z Jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę połączyć, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną. i sól w średniej misce i ubić razem.
Włóż masło do małej miski zabezpieczającej przed kuchenką mikrofalową i rozpuść w kuchence mikrofalowej.
Niech masło ostygnie lekko, aby nie było już gorące, ale nadal płynne. Mleko i jogurt odmierzyć do 2 szklanki płynu miarki, a następnie dodać tylko białka z jajka.
Ubij tę mieszaninę razem, aż będzie gładka.
Dodaj żółtko do masła i ubijaj razem, aż będzie gładkie.
Wlać mieszaninę żółtka i masła do mieszaniny mleka i ubijać, aż będzie gładka.
Dodać połowę jagód do mieszanki mąki i wymieszać. Jeśli używasz mrożonych jagód, nie pozwól im najpierw rozmrozić, włóż je do mieszanki mąki prosto z zamrażarki.
Wlać mokre składniki do suchych składników, a następnie delikatnie wymieszać, aż do połączenia. Jest w porządku, jeśli jest jeszcze kilka małych grudek mąki.
Podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Wlać niewielką ilość oleju do patelni i użyć wacika papierowego, aby równomiernie rozprowadzić cienką warstwę oleju wokół patelni.
Wlać ciasto do małych naleśników wokół patelni. Szybko posypać trochę więcej jagód na każdym naleśniku, aby wypełnić luki i niech naleśniki gotować, aż krawędzie zaczną wyschnąć, a zobaczysz duże bąbelki pojawiają się w naleśniku. Odwróć naleśnik i gotować, aż druga strona będzie złoty kolor.
Posypać pozostałymi jagodami i podawać z syropem klonowym.