Jagodowa klamra

Jagodowa klamra
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Blueberry Buckle. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 6 g białka i 14 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mąkę tortową, jajko, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 34 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Blueberry Buckle, Blueberry Buckle i Blueberry Buckle.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Pistacji, Uprażonych I Posiekanych1/4 Szklanki Pistacji, Uprażonych I Posiekanych
3
Spryskaj szklane naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 9 cali sprayem zapobiegającym przywieraniu i odłóż na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
4
W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i mielony imbir. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 W. Niedogotowane Płatki Owsiane4 W. Niedogotowane Płatki Owsiane
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Niesolone Masło, W Temperaturze Pokojowej, Pokroić Na 12 Do 16 PlasterkówNiesolone Masło, W Temperaturze Pokojowej, Pokroić Na 12 Do 16 Plasterków
5 łyżek Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby5 łyżek Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Zarezerwowanej Wody Ziemniaczanej1 Szklanka Zarezerwowanej Wody Ziemniaczanej
Szybko Rosnące Suche DrożdżeSzybko Rosnące Suche Drożdże
5
W misie miksera stacjonarnego z przystawką do łopatek ubijaj masło i cukier na średniej prędkości, aż masa będzie jasna i puszysta, przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Masła LUB Margaryny, Miękkiej6 łyżek Masła LUB Margaryny, Miękkiej
8 1/2 Szklanki Mąki Uniwersalnej Lub Więcej W Razie Potrzeby8 1/2 Szklanki Mąki Uniwersalnej Lub Więcej W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
5 Szklanek Zimnej Wody, Podzielone5 Szklanek Zimnej Wody, Podzielone
6
Dodaj jajko i ubijaj, aż dobrze się połączy, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Pokrojonej W Grube Plastry Piersi Z Indyka Lub Z Rożna, Posiekanej1/2 Funta Pokrojonej W Grube Plastry Piersi Z Indyka Lub Z Rożna, Posiekanej
7
Dodaj 1/3 mieszanki mąki i ubijaj na małych obrotach, aż się połączy, a następnie dodaj 1/3 mleka i ubijaj aż do połączenia. Powtarzaj, na przemian mąkę i mleko, aż wszystko się połączy. Delikatnie wymieszaj z jagodami i wlej mieszaninę do przygotowanej formy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
Niesolone Masło, W Temperaturze Pokojowej, Pokroić Na 12 Do 16 PlasterkówNiesolone Masło, W Temperaturze Pokojowej, Pokroić Na 12 Do 16 Plasterków
2 Czerwone M&M'Sy2 Czerwone M&M'Sy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kłosy Doskonale Grillowana Kukurydza, Ziarna UsunięteKłosy Doskonale Grillowana Kukurydza, Ziarna Usunięte
8
Na wierzch: W małej misce wymieszaj cukier, mąkę i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Niesolone Masło, W Temperaturze Pokojowej, Pokroić Na 12 Do 16 PlasterkówNiesolone Masło, W Temperaturze Pokojowej, Pokroić Na 12 Do 16 Plasterków
8 1/2 Szklanki Mąki Uniwersalnej Lub Więcej W Razie Potrzeby8 1/2 Szklanki Mąki Uniwersalnej Lub Więcej W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Szklanek Zimnej Wody, Podzielone5 Szklanek Zimnej Wody, Podzielone
9
Dodać masło i wymieszać z suchymi składnikami za pomocą widelca do połączenia. Kontynuuj, aż mieszanina będzie miała konsystencję okruchów.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Masła LUB Margaryny, Miękkiej6 łyżek Masła LUB Margaryny, Miękkiej
10
Posyp powstałą mieszaniną wierzch ciasta.
11
Piec na środkowej półce piekarnika przez 35 minut lub do złotego koloru. Przed podaniem ostudź przez co najmniej 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Pistacji, Uprażonych I Posiekanych1/4 Szklanki Pistacji, Uprażonych I Posiekanych

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Cream Sherry, Porto i Moscato d'Asti to świetny wybór dla Buckle. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 320 dolarów za butelkę.
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Pięknie intensywne aromaty kwiatowe, ze śladami wiciokrzewu, obfitych rodzynek, pikantnych, miodowych owoców i renkólowych śliwek. Świeże, tłuste i delikatne smaki pomagają zrównoważyć i bogactwo wina. Produkowane z wyselekcjonowanych winogron Chardonnay i Pinot Noir uprawianych w najlepszych mikroklimatach Szampanii. Chardonnay zbiera się z Grand Cru w Côte des Blancs, a Pinot Noir z Grand Crus w Montagne de Reims i na skraju Vallée de la Marne. Po zbiorach winogrona są natychmiast tłoczone w tłoczniach w winnicach. Pierwsze tłoczenie to wyłącznie sok użyty do tego wina. Mieszanie następuje po pierwotnej fermentacji, a końcowe cuvée kończy się wtórną fermentacją w butelce w chłodnych piwnicach Taittinger. O Sebastião SalgadoSebastião Salgado urodził się w 1944 roku w Aimorés w Brazylii. Dorastając w rodzinie ośmiorga dzieci na farmie rodziców, fascynował go otaczający go świat przyrody, począwszy od spacerów po lesie, patrzenia ze szczytów wzgórz i słuchania pociągów przewożących lokalne minerały. Po ukończeniu szkoły ekonomicznej Sebastião zdecydował się zmienić karierę i zostać fotografem, skupiając się na swojej miłości do natury. Fotografie Sebastião Salgado wyrażają tragedie ludzkie i środowiskowe, a mimo to zawsze udaje mu się odnaleźć niezwykłe piękno, dając w ten sposób promyk nadziei. Jego prace skupiają się na różnorodności biologicznej planety, podkreślając to, co nie zostało przekształcone przez człowieka. Fotografia wybrana do kolekcji Taittinger jest wypowiedzią tego, co najbardziej uniwersalne i oryginalne: życia, prostego i spokojnego.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn