Jagnięcina Ze Szpinakiem (Keema Saag)

Jagnięcina Ze Szpinakiem (Keema Saag)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny ze szpinakiem (Keema Saag). Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 520 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.88 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, kurkumę, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Palak saag lub warzywa szpinakowe, jak zrobić palak saag, Keema jagnięca z ziemniakami i groszkiem, oraz Saag Gosh (Gulasz Z Jagnięciny Indyjskiej) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyprawy wymieszać i odstawić.Na średnim ogniu rozgrzać olej na dużej patelni, dodając cebulę, imbir, czosnek i chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Saute aż miękkie.
3
Dodaj mieszankę przypraw do mieszanki cebuli, pozwalając smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj pastę pomidorową, dobrze ją wkomponuj i smaż przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Dodać zmieloną jagnięcinę, dobrze wymieszać z mieszaniną i dokładnie gotować. Ostrożnie odcedzić tłuszcz.Zmniejszyć ogień i dodać wodę i szpinak. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, uważając, aby nie dopuścić do wyschnięcia mieszanki jagnięcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
6
Dodaj jogurt, kolendrę, sól i sok z cytryny. Jeśli pożądane jest więcej ciepła, dodaj szczyptę pieprzu cayenne. Dusić przez kolejne 10 minut.Po ugotowaniu keema powinna mieć konsystencję przypominającą pastę. Jeśli mieszanina jest zbyt mokra, po prostu gotować na wolnym ogniu, aż do zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn