Jagnięcina z rozmarynem i Porto

Jagnięcina z rozmarynem i Porto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj jagnięcinę z rozmarynem i Porto spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 294g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 1995 kalorie. Ten przepis służy 2. Na 24,57 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz rozmaryn, tłusty ząbek czosnku, rubinowy port i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety jagnięce z sosem z rozmarynu i Porto, Rosemary - figi Kurczak z Port, oraz Wieprzowina rozmarynowa z sosem jagodowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać olej i sos Worcestershire w misce, a następnie posmarować to na steki, albo z pędzlem do ciasta lub zanurzając steki bezpośrednio do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzać patelnię na grubą masę na średnim ogniu i gotować steki przez około 3 minuty z każdej strony, w zależności od grubości steku i sposobu jego wykonania. Jeśli wolisz korzystać z jagnięcej polędwicy bez kości lub noisettes, radzę 2 na osobę, i mniej czasu na ich gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek PorterhouseStek Porterhouse
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Owinąć steki w folię aluminiową, aby odpocząć na ciepłym talerzu lub w ciepłym miejscu, podczas gdy sos. Gdy patelnia jest jeszcze na ogniu, ale przycięta, dodaj masło i pozwól mu się stopić, a następnie drobno posiekaj igły z gałązki rozmarynu i dodaj je do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Ząbek czosnku obrać i zmiażdżyć lub zmiażdżyć i dodać do patelni, a następnie wlać port, pozwalając mu skwierczeć i lekko zmniejszyć. Rozpakuj steki i dodaj do sosu soki z folii. Ułóż steki na talerzach i skrop je sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Mięso MieloneMięso Mielone
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia81
Magazyn