Jagnięcina z rozmarynem i Porto

Jagnięcina z rozmarynem i Porto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj jagnięcinę z rozmarynem i Porto spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 294g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 1995 kalorie. Ten przepis służy 2. Na 24,57 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz rozmaryn, tłusty ząbek czosnku, rubinowy port i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety jagnięce z sosem z rozmarynu i Porto, Rosemary - figi Kurczak z Port, oraz Wieprzowina rozmarynowa z sosem jagodowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać olej i sos Worcestershire w misce, a następnie posmarować to na steki, albo z pędzlem do ciasta lub zanurzając steki bezpośrednio do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Rozgrzać patelnię na grubą masę na średnim ogniu i gotować steki przez około 3 minuty z każdej strony, w zależności od grubości steku i sposobu jego wykonania. Jeśli wolisz korzystać z jagnięcej polędwicy bez kości lub noisettes, radzę 2 na osobę, i mniej czasu na ich gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek PorterhouseStek Porterhouse
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Owinąć steki w folię aluminiową, aby odpocząć na ciepłym talerzu lub w ciepłym miejscu, podczas gdy sos. Gdy patelnia jest jeszcze na ogniu, ale przycięta, dodaj masło i pozwól mu się stopić, a następnie drobno posiekaj igły z gałązki rozmarynu i dodaj je do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Ząbek czosnku obrać i zmiażdżyć lub zmiażdżyć i dodać do patelni, a następnie wlać port, pozwalając mu skwierczeć i lekko zmniejszyć. Rozpakuj steki i dodaj do sosu soki z folii. Ułóż steki na talerzach i skrop je sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Mięso MieloneMięso Mielone
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia81
Magazyn