Jagnięcina z rozmarynem i Porto

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj jagnięcinę z rozmarynem i Porto spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 294g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 1995 kalorie. Ten przepis służy 2. Na 24,57 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz rozmaryn, tłusty ząbek czosnku, rubinowy port i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety jagnięce z sosem z rozmarynu i Porto, Rosemary - figi Kurczak z Port, oraz Wieprzowina rozmarynowa z sosem jagodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać olej i sos Worcestershire w misce, a następnie posmarować to na steki, albo z pędzlem do ciasta lub zanurzając steki bezpośrednio do miski.
Rozgrzać patelnię na grubą masę na średnim ogniu i gotować steki przez około 3 minuty z każdej strony, w zależności od grubości steku i sposobu jego wykonania. Jeśli wolisz korzystać z jagnięcej polędwicy bez kości lub noisettes, radzę 2 na osobę, i mniej czasu na ich gotowanie.
Owinąć steki w folię aluminiową, aby odpocząć na ciepłym talerzu lub w ciepłym miejscu, podczas gdy sos. Gdy patelnia jest jeszcze na ogniu, ale przycięta, dodaj masło i pozwól mu się stopić, a następnie drobno posiekaj igły z gałązki rozmarynu i dodaj je do patelni.
Ząbek czosnku obrać i zmiażdżyć lub zmiażdżyć i dodać do patelni, a następnie wlać port, pozwalając mu skwierczeć i lekko zmniejszyć. Rozpakuj steki i dodaj do sosu soki z folii. Ułóż steki na talerzach i skrop je sosem.