Jagnięcina, papryka, ser owczy i jajka: Agnello, Peperoni, Cacio, e Uova

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny, papryki, sera owczego i jaj: Agnello, Peperoni, Cacio, e Uovan. Ten przepis służy 6. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, oliwę z oliwek, baranka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Capreto Cacio e Uova: jagnięcina z sosem serowo-jajecznym, Pallotte cacio e uova (Kulki serowo-jajeczne), oraz Pollo coi peperoni (kurczak i papryka).
Instrukcje
W dużym, patelnia o dużym dnie lub holenderski piekarnik, podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu i dodać cebulę. Gotować przez 5 minut, aż zmięknie i złocisty.
Przyprawić kawałki jagnięciny solą i pieprzem i dodać do patelni. Zwiększyć ciepło do wysokiej i zapiekać jagnięcinę ze wszystkich stron, pracując partiami, jeśli to konieczne, aby uniknąć przeludnienia patelni. Wymieszać w winie, skrobanie dno patelni z drewnianą łyżką do włączenia rumiane kawałki mięsa i cebuli, i doprawić solą i pieprzem. Gotować na średnim ogniu przez około 90 minut, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Dodaj więcej wina lub wody, jeśli to konieczne, aby utrzymać patelnię przed wyschnięciem.
Gdy mięso jest gotowane, połączyć ser, jajka i bułkę tartą w dużej misce i ubić razem. Doprawić solą i pieprzem i dodać upieczone paski pieprzu. Zwiększyć ciepło pod jagnięciny do wysokiej i dodać mieszaninę jaj na patelni. Wymieszać jak na jajecznicę i gotować, aż jajka twardnieją.