Jagnięcina i Polenta"Lasagne"

Przepis Jagnięcina i Polenta "Lasagne" może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 25 godzin. Na 3,14 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 801 kalorii. Mieszanka pełnotłustej mozzarelli, mielonej jagnięciny, gotowej polenty i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest dobre. Podobne przepisy to Serowa Polenta Lasagne z pieczarkami i Seitanem, Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), oraz Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi).
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Odcedzić 1 puszkę pomidorów, zastrzegając sok, a następnie z grubsza podzielić pomidory na 1/2-calowe kawałki łyżką, jeśli to konieczne.
Przecedzić drugą puszkę pomidorów, w tym sok, z zastrzeżonym sokiem (z innej puszki), 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki ziela angielskiego w blenderze, aż będzie gładka.
Przenieść sos pomidorowy do 2-quart ciężki rondel i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zredukowane do około 1/2 szklanki, o 20 protokół.
Rozgrzać suchą patelnię 12-calowy ciężki na umiarkowanym ogniu do gorąca, następnie brązowy jagnięcina z 1/2 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczka pieprz czarny, i pozostałe 1/2 łyżeczka ziela angielskiego, mieszając i rozbijając grudki (ale pozostawiając mięso lekko grube), o 5 protokół.
Dodaj odsączone pomidory i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż soki zostaną wchłonięte, około 1 minuty.
Pokrój polentę na plasterki o grubości 1/4 cala ostrym nożem i przykryj dno 9-calowej ceramicznej lub szklanej płytki z połową plasterków polenty (nakładając się nieznacznie). Połowę mieszanki jagnięcej rozsypać na polentę, następnie dodać połowę mozzarelli, a następnie pozostałą polentę. Pozostałą jagnięcinę rozsypać na wierzchu i posmarować mięsem sosem pomidorowym, a następnie polać pozostałą mozzarellą.
Piec, odkryte, aż bulgotanie i zaczyna brązowy, o 20 protokół.
Odstawić, luźno przykryte folią, 15 minut przed podaniem.