Jagnięcina i Karczoch Daube
Jagnięcina i Karczoch Daube to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 415 kalorii, 44g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na $4.1 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka liści tymianku, sardeli, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Lamb Daube, Karczoch Nadziewany Jagnięciną, oraz Gulasz Z Karczocha I Jagnięciny.
Instrukcje
Opłukać sztyfty i osuszyć.
Posypać lekko solą i pieprzem, i umieścić w 12 - na 17-calowej patelni do pieczenia.
Piec, uncovered, w 450 regularne lub Piec konwekcyjny, aż mięso zaczyna brązowieć, o 20 protokół. Szczypcami obróć Trzpienie.
Dodać czosnek, cebula, i marchew do patelni wokół trzonków, wymieszać do pokrycia z tłuszczem na patelni, i rozprowadzić poziom.
Piec, aż trzonki są dobrze rumiane i warzywa zaczynają brązowieć, o 20 minut dłużej.
Dodaj wino, pomidory i ich soki, anchois, tymianek, pikantny, i skórka pomarańczowa do patelni; wymieszać dokładnie wymieszać i zeskrobać rumiane kawałki darmo. Patelnię szczelnie przykryć folią.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 325, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 2 do 2 1/2 godziny.
Odkryj pan. Łyżka off i wyrzucić tłuszcz z sosu. Delikatnie wymieszać karczochy serca i oliwki w sosie wokół trzciny i piec do ogrzania przez, o 10 minut dłużej.
Szczypcami przekładamy trzonki na obramowany talerz lub talerze; polewamy jagnięciną sosem.
Dodać sól i pieprz do smaku.