Jagnięcina Egejska z Orzo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj jagnięciny egejskiej z Orzo. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Jeśli masz skórkę z cytryny, ser feta, łopatka jagnięca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można śledzić to danie główne z Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Jagnięcina pieczona z Orzo, Grecka Jagnięcina i Orzo, oraz Pieczone Orzo z jagnięciną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim tłuszczu z jagnięciny.
Wstawić jagnięcinę do kuchenki elektrycznej i posypać oregano, skórką i 1/4 łyżeczki soli.
Wlać sok; wierzch jagnięcina ze szpinakiem. Przykryć pokrywką; gotować na dużym ogniu przez 1 godzinę. Zmniejsz ustawienie ciepła do niskiego; gotuj 7 godzin.
Wyjąć szpinak i jagnięcinę z wolnej kuchenki, zastrzegając płyn do gotowania; ostudzić.
Usuń mięso z kości; Odrzuć kości, tłuszcz i chrząstkę. Posiekaj mięso.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople do worka i odstawić na 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić krople do dużej miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Dodaj 1/4 łyżeczki soli, jagnięcinę, szpinak, orzo i fetę do odcedzonych kapieli.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami oregano i plasterkami cytryny.