Jagnięce Szaszłyki
Jagnięce szaszłyki to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 131 kalorii, 15g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka papryki, bez kości z jagnięciny, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantne Szaszłyki Jagnięce Z Greckim Chlebem Pita, Letnie Szaszłyki, oraz Klasyczne Szaszłyki Wołowe.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w dużej wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj jagnięcinę i worek uszczelniający. Marynować w lodówce 12 do 24 godzin.
Wyjąć jagnięcinę z worka, zastrzegając marynatę.
Marynatę umieścić w rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia. Wątek jagnięcina, pieprz, pomidory i cebula na przemian na 12 (10-calowy) szaszłyki. Wieszak na grilla z natryskiem do gotowania; umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Kebaby umieścić na stojaku; grill, pokryte, 5 minut z każdej strony lub do jagnięciny jest pożądany stopień doneness, obracając i fastrygowanie kebaby często z marynatą.