Jagnięce Kebaby
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięcych kebabów. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 112 kalorii, 17g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 12 minut. Jeśli masz ząbek czosnku, noga jagnięciny, imbir i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), Luleh Kebabs - Perskie Mielone Jagnięce Kebaby, oraz Adana Kebabs (Mielone Kebaby Jagnięce).
Instrukcje
Połączyć jogurt, 1/8 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i kolejne 4 składniki (przez czosnek); wymieszać trzepaczką.
Umieścić mieszaninę jogurtu w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodać jagnięcinę; uszczelnić i marynować w lodówce 45 minut.
Przygotować grill do średniego ciepła.
Wyjąć jagnięcinę z worka; wyrzucić marynatę. Nawlecz jagnięcinę równomiernie na 8 (10-calowe) szaszłyki; posyp równomiernie 3/8 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść kebaby na stojaku do grillowania; grilluj 4 minuty na średnio Rzadki lub pożądany stopień doneness, obracając raz.
Posypać równomiernie pozostałą 1/8 łyżeczki soli.