Jagnięca Shank Tajine
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Jagnięcina Shank Tajine może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1230 kalorii, 47g białka, oraz 99g tłuszczu każdy. Na 4,78 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz zmielony imbir, wodę z kwiatu pomarańczy, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Ciasto z jagnięciną, Ciasto jagnięce, Grochowo-miętowe, oraz Duszony Goleń Jagnięcy.
Instrukcje
Jagnięcinę włożyć do dużego garnka i dodać cebulę, oliwę z oliwek, biały pieprz, imbir, sól, nitki szafranowe, kurkumę i cynamon. Brąz mięso przez kilka minut na średnim ogniu.
Dodaj 3 lub 4 szklanki wody i mały bukiet kolendry. Przykryć i dusić mięso na średnim ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 1 godzinę. Jeśli to konieczne, dodaj niewielką ilość wody podczas gotowania, aby zapobiec przypaleniu mięsa. Gdy mięso się ugotuje, odsłoń garnek i kontynuuj gotowanie z płynu, aż większość olejów i cebuli pozostanie z mięsem.
Włóż śliwki do małego garnka i dodaj wystarczającą ilość wody, aby prawie pokryć, około 2 szklanki. Dusić na średnim ogniu.
Dodaj zmielony cynamon, cukier i wodę z kwiatu pomarańczy. Dusić, częściowo przykryte, aż śliwki są dość miękkie i siedzi w bardzo gęstym syropie.
Aby służyć, umieścić mięso na dużym półmisku, lub jeśli gotowane w tajine, użyć go jako danie do serwowania. Śliwki i syrop łyżka na wierzchu mięsa i udekorować smażonymi migdałami i sezamem.