Jagnięcina Na Parze

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać na parze jagnięcinę spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sproszkowany szafran, gałązki pietruszki, łopatkę i część żebra młodej jagnięciny wiosennej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, Kolorado Jagnięcina i karmelizowany Zacier cebulowy z esencją z kopru jagnięcego, oraz Exohiko jagnięce (paczki Nadziewane jagnięciną, szpinakiem i serem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim jagnięcina z nadmiaru tłuszczu: cienki spadł można pozostawić na. Szafran zmiksować z 1/4 szklanki masła, sól, i pieprz. Wcierać w mięso jagnięce.
Przynieś dużo wody do wrzenia na dnie parowca, czajnika lub kuskus (aby pożyczyć sztuczkę od Diany Kennedy, autorki kuchni Meksyku, * Wrzuć grosza-gdy grosz przestanie klikać, Potrzebujesz więcej wody). Zwilżyć kawałek gazę i skręcić w pasek długości obwodu obręczy czajnika. Użyj tego paska, aby przymocować perforowany wierzch, aby pasował idealnie do góry. Sprawdź wszystkie strony pod kątem skutecznego uszczelnienia: para powinna unosić się tylko przez otwory. Zrób łóżko z pietruszki nad otworami i oprzyj na nim ramię jagnięce. Surround z cebulą, jeśli jest używany, i przykryć podwójną warstwą gazę, a następnie, szczelnie, z pokrywką. Nie podnosić pokrywy podczas pierwszych 1 3/4 godzin gotowania na parze. Bądź bardzo ostrożny i odsuń się podczas podnoszenia pokrywy. Jeśli jagnięcina jest miękka i odpada z kości, jest gotowa; jeśli nie, kontynuuj gotowanie na parze od 15 do 30 minut dłużej.
W razie potrzeby, brązowy w oleju i masła lub wcierać ponownie z masłem i brązowy w bardzo gorącym piekarniku (najwyższe ustawienie).
Podawać z miseczkami mielonego kminku i soli, do użycia jako dip.
* Nowy Jork: Harper & Row, 197
* Tradycyjnie to danie będzie przygotowywane z zebda, ostrego, naturalnie zsiadłego produktu, który pochodzi z marokańskich Berberów. Amerykańskie niesolone masło, choć nie jest dokładnie dopasowane, może być z powodzeniem zastąpione.* To danie jest zazwyczaj podawane z kuskusem, maleńkim makaronem z kaszy marokańskiej. Aby wyprodukować autentycznie puszysty marokański kuskus, paruj go przez 30 minut w kuskusière lub ciasnym, bez pokrywy parowcu. Następnie wrzuć go do płaskiej patelni, powoli dodaj 1 szklankę osolonej wody i zgrabiaj wszelkie grudki trzepaczką do drutu. Na koniec odstawiamy kuskus do kuskusière i gotujemy na parze przez dodatkowe 30 minut.
Przedrukowane za zgodą kuskus i inne dobre jedzenie z Maroka przez Paulę Wolfert, © 1973Harper & Row Publishers, Inc.