Jadalne Kamienie

Jadalne Kamienie
Jadalne kamienie mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 23 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 109 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz kaolin, laktozę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jadalne Kamienie, Blarney Stones, oraz Sałatka Sticks 'n' Stones dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czosnek confit
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek ConfitCzosnek Confit
2
Wlać olej do małego, głębokiego rondla i umieścić na górze kuchenki (kuchenki) lub na bardzo niskim i stałym ogniu, upewniając się, że nie osiąga bardzo wysokiej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Podgrzewanie oleju można również wykonać nad krawędzią góry kuchenki, tak aby odbywało się tak delikatnie, jak to możliwe. Gdy olej jest ciepły, umieść w oleju oddzielone, nieobrane ząbki czosnku i gotuj je delikatnie przez około 2 godziny. Powinny być delikatne, łatwe do obierania i dokładnie impregnowane olejem. Gdy jest gotowy, odcedzić olej, obrać ząbki czosnku, zmiażdżyć, następnie przepuścić przez chinois i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cienki-Cienki-
4
Powłoka
5
Umieść kaolin, laktozę, czarny barwnik i sól w misce i wymieszaj, stopniowo dodając wodę. Mieszanka może wydawać się zbyt sucha na początku, ale po pozostawieniu na godzinę lub dłużej upłynni i opracuje konsystencję podobną do jogurtu, odpowiednią do powlekania gotowanych ziemniaków, grubych, ale nie płynnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
LaktozaLaktoza
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Ziemniaki
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
7
Delikatnie oczyść ziemniaki miękką szczotką. Nie obierać. Osoloną wodę zagotować w dużym rondlu, następnie dodać ziemniaki. Gotować przez 15-20 minut, w zależności od wielkości ziemniaków, bez ich rozgotowywania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Odcedzić je i umieścić na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
9
Ziemniaki pokryte gliną
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
10
Przebić najbardziej płaską stronę każdego ziemniaka czubkiem szaszłyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
11
Wyjmij szaszłyk i włóż tępy koniec do tego samego otworu, aż dotrze mniej więcej do środka ziemniaka. Mieszaj mieszaninę kaolinu aż do całkowitego połączenia i uzyskania prawidłowej konsystencji. Zanurz ziemniaki w mieszaninie, całkowicie pokrywając je. Włóż końce szaszłyków do otworów perforowanej blachy do pieczenia, aby były utrzymywane w pozycji pionowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
12
Umieść arkusz w kuchence lub piekarniku w niskiej temperaturze-50 ° C—120 ° F) - na około 30 minut lub do momentu wyschnięcia powłoki do uzyskania ostrej tekstury. Kontrastuje to z gładkością wnętrza ziemniaka, który dzięki zabezpieczeniu tej "skorupki" będzie delikatny i kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Alioli
14
Umieść czosnek confit w wysokiej zlewce, dodaj żółtko i połącz z ręcznym blenderem, aż mieszanina utworzy emulsję. W międzyczasie powoli wlewaj olej, uważając, aby emulsja nie straciła stabilności. Po przygotowaniu dodajemy sól do smaku i odstawiamy do przykrytej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
EmulsjeEmulsje
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
15
Prezentacja i wykończenie
16
Kilka wypolerowanych kamieni rzecznych wielkości ziemniaków pokrytych szarą glinką podgrzewać w piekarniku w temperaturze 70°C (160°F) przez 5-7 minut. Kamienie dodadzą wykończenia prezentacji i utrzymają ziemniaki na dłużej w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
17
Ziemniaki podawać między kamieniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
18
Podawać czubatą porcję alioli w mniejszych, pojedynczych potrawach. Ziemniaki należy jeść palcami, a pierwszy kęs należy wziąć bez sosu. Podkreśli to różnicę w fakturze między powłoką a jej zawartością. Następnie ziemniaki należy zanurzyć w alioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
19
From Mugaritz: a Natural Science of Cooking by Andoni Luis Aduriz,© 2012 Phaidon Press Limited
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn