Jabłkowy Chutney Maxa i Eli Sussmana
Jabłkowy Chutney Maxa i Eli Sussmanów może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 75 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 180 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz brązowy cukier, skórkę i imbir, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kotlety schabowe Max i Eli Sussman z chutneyem jabłkowym, Arbuz Max i Eli Sussman Gazpacho, oraz Chilaquiles Maxa i Eli Sussmana z salsą Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać cebulę i wymieszać, aby pokryć olejem. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, często mieszając, aż cebula są karmelizowane do głębokiego złotego brązu, o 45 protokół.
Włożyć jabłka do rondla i dodać 1/4 szklanki wody. Dusić na małym ogniu, aż bardzo miękkie, o 30 protokół. Jabłka rozgnieść, ale pozostawić trochę ładne grube tekstury.
Dodać cebulę, brązowy cukier, imbir, ziele angielskie, skórkę z cytryny i sok, i szczyptę soli do patelni z jabłkami i wymieszać dobrze wymieszać.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.