Jabłkowe kotlety wieprzowe i farsz

Jabłkowe kotlety wieprzowe i farsz
Need a dairy free side dish? Kotlety wieprzowe z jabłkiem i farsz może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 504 kalorie, 32G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 167 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz nadzienie szarlotki, wodę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Podobne przepisy to Jabłkowe kotlety wieprzowe i farsz, Kotlety schabowe z farszem jabłkowym, oraz Kotlety schabowe z farszem jabłkowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu; brązowe kotlety wieprzowe w gorącym oleju, 3 do 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
W rondlu zagotować wodę i margarynę, dodać farsz i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz MixFarsz Mix
MargarynaMargaryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wyjąć rondel z ognia i odstawić 5 minut, aby wchłonąć wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć pokrywę i puch farszu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
6
Nadzienie z szarlotki rozłożyć na przygotowanym naczyniu do pieczenia, a kotlety schabowe ułożyć na warstwie wypełniającej ciasto. Łyżka farszu na kotletach schabowych. Przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Do SzarlotekNadzienie Do Szarlotek
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
FarszFarsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Usuń folię aluminiową i gotować, aż wieprzowina nie będzie już różowy w środku, o 10 więcej minut. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn