Jabłko - Poblano cały pieczony indyk wymaga z grubsza 16 godzin i 6 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 72g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 67 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soku z limonki, sól koszerna, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 86%. Spróbuj Pieczony indyk z sosem jabłkowym, Pieczony indyk z sosem jabłkowo-Brandy, oraz Pieczony indyk z glazurą jabłkowo-jabłkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować solankę, połącz pierwsze 6 składników, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2
Aby przygotować indyka, Usuń podroby i szyję z indyka; zarezerwuj szyję i podroby. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Umieść worek piekarnika wielkości indyka w drugiej torbie, aby utworzyć podwójną grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
4
Umieść torby w dużym pojemniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Umieść indyka w wewnętrznej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Dodać solankę. Bezpieczne torby z kilkoma krawatami twist. Przechowywać w lodówce 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
7
Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
8
Wyjąć indyka z worków; wyrzucić solankę. Osusz indyka. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Woda, Aby Umożliwić
9
W małej miseczce wymieszać 1 łyżkę cukru i 6 kolejnych składników (przez kolendrę). Mieszankę przypraw wcierać pod rozluźnioną skórę na miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Umieść 1 ćwiartkę jabłka i 1 ćwiartkę poblano w jamie szyi; Zamknij klapę skóry. Ułóż 5 ćwiartek jabłek, 1 ćwiartkę poblano i 1 filiżankę liści kolendry w jamie ciała. Bezpieczne nogi ze sznurkiem kuchennym. Ułóż indyka, szyję i podroby na stojaku na patelni pokrytej sprayem do gotowania. Ułóż pozostałe 6 ćwiartek jabłek i 6 ćwiartek poblano na dnie patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
Pomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Umieścić stojak z indykiem na patelni. Piecz w 500 przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować indyka z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
13
Umieścić namiot foliowy na piersi indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
14
Wlać 3 szklanki wody na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Piec indyka w 350 przez 40 minut. Obróć indyka i zalej 3/4 szklanki bulionu. Piecz przez 30 minut; obróć indyka. Baste z 3/4 szklanki bulionu. Pieczeń 20 minut lub aż termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne Posypki
16
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
17
Umieść indyka, od strony piersi w dół, na patelni z galaretką lub desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
18
Odstawić pod przykryciem na 30 minut.
19
Podawać piersi bokiem do góry. Posiekaj podroby. Odrzuć szyję.
20
Przecedzić kapiącą patelnię przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
21
Dodaj cebulę; smażyć przez 5 minut lub do półprzezroczystego. Wymieszać w zarezerwowanych posiekanych podrobów i czosnku; podsmażyć 2 minuty, stale mieszając. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki i wyrównać nożem.
Dodać kapiele, Pozostałe 1 1/2 szklanki bulionu, i 1 szklanka jabłecznika; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 3 filiżanek (o 15 protokół). Przecedzić przez sito nad miską i wyrzucić ciała stałe. Wymieszaj posiekaną kolendrę i sok z limonki. Odrzuć skórę indyka; wyrzeźbić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jabłecznik
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki Oleju Roślinnego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
24
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki