Jabłko - Poblano Pieczony Indyk

Jabłko - Poblano Pieczony Indyk
Jabłko - Poblano cały pieczony indyk wymaga z grubsza 16 godzin i 6 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 72g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 67 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soku z limonki, sól koszerna, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 86%. Spróbuj Pieczony indyk z sosem jabłkowym, Pieczony indyk z sosem jabłkowo-Brandy, oraz Pieczony indyk z glazurą jabłkowo-jabłkową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować solankę, połącz pierwsze 6 składników, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2
Aby przygotować indyka, Usuń podroby i szyję z indyka; zarezerwuj szyję i podroby. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Umieść worek piekarnika wielkości indyka w drugiej torbie, aby utworzyć podwójną grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Umieść torby w dużym pojemniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Umieść indyka w wewnętrznej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Dodać solankę. Bezpieczne torby z kilkoma krawatami twist. Przechowywać w lodówce 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
7
Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Wyjąć indyka z worków; wyrzucić solankę. Osusz indyka. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
W małej miseczce wymieszać 1 łyżkę cukru i 6 kolejnych składników (przez kolendrę). Mieszankę przypraw wcierać pod rozluźnioną skórę na miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Umieść 1 ćwiartkę jabłka i 1 ćwiartkę poblano w jamie szyi; Zamknij klapę skóry. Ułóż 5 ćwiartek jabłek, 1 ćwiartkę poblano i 1 filiżankę liści kolendry w jamie ciała. Bezpieczne nogi ze sznurkiem kuchennym. Ułóż indyka, szyję i podroby na stojaku na patelni pokrytej sprayem do gotowania. Ułóż pozostałe 6 ćwiartek jabłek i 6 ćwiartek poblano na dnie patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
11
Umieścić stojak z indykiem na patelni. Piecz w 500 przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować indyka z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Umieścić namiot foliowy na piersi indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
14
Wlać 3 szklanki wody na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Piec indyka w 350 przez 40 minut. Obróć indyka i zalej 3/4 szklanki bulionu. Piecz przez 30 minut; obróć indyka. Baste z 3/4 szklanki bulionu. Pieczeń 20 minut lub aż termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Umieść indyka, od strony piersi w dół, na patelni z galaretką lub desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
18
Odstawić pod przykryciem na 30 minut.
19
Podawać piersi bokiem do góry. Posiekaj podroby. Odrzuć szyję.
20
Przecedzić kapiącą patelnię przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
21
Dodaj cebulę; smażyć przez 5 minut lub do półprzezroczystego. Wymieszać w zarezerwowanych posiekanych podrobów i czosnku; podsmażyć 2 minuty, stale mieszając. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
22
Posypać mąkę na mieszaninę cebuli; saute 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
23
Dodać kapiele, Pozostałe 1 1/2 szklanki bulionu, i 1 szklanka jabłecznika; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 3 filiżanek (o 15 protokół). Przecedzić przez sito nad miską i wyrzucić ciała stałe. Wymieszaj posiekaną kolendrę i sok z limonki. Odrzuć skórę indyka; wyrzeźbić.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
24
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejabłecznikjabłecznik2Średnia żółta cebula, posiekanajabłecznikjabłecznik1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapieprz czarny, kruszonypieprz czarny, kruszony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowany brązowy cukierpakowany brązowy cukier12 łyżeczki czosnku w proszkuramięramię23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2 szklanki posiekanych orzechów pekan (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście kolendryliście kolendry591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1,13 uncji mąki uniwersalnej (o1,13 uncji mąki uniwersalnej (o33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra3Jabłka galowe, poćwiartowane i podzieloneJabłka galowe, poćwiartowane i podzielone5ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione0Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony1Batoniki toffi Heathpieprz czerwony mielonypieprz czerwony mielony1pieprz Jalapeno, ćwiartowany wzdłużpieprz Jalapeno, ćwiartowany wzdłuż791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z limonkiświeży sok z limonki7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczaka, podzielonybeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczaka, podzielony4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula1Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano2Poblano chiles, poćwiartowany, zaszczepiony i podzielonyPoblano chiles, poćwiartowany, zaszczepiony i podzielony5kilogramyekologiczny świeży Indykekologiczny świeży Indyk7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)2Średnia żółta cebula, posiekanaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W16 hrs, 6 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia26
Magazyn