Jabłko Marcepan Galette
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać jabłko marcepan Galette spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.82 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mąkę, jabłko granny smith i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Galetka Śliwkowo-Marcepanowa, Niemieckie Ciasto Marcepanowe Z Jabłkami, oraz Marcepan Domowy (Marcepan Gotowany).
Instrukcje
Wyłożyć galaretkę z folią; pokryć folię sprayem do gotowania.
Rozwałkuj ciasto na 14-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Ciasto ułożyć na przygotowanej patelni.
Zwiń marcepan w 9-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Na wierzch ciasta ułożyć marcepan.
Połączyć jabłko, 1/2 szklanki cukru, mąka, 3/4 łyżeczka ekstraktu migdałowego, sok, i sól w dużej misce; wrzucić dobrze. Łyżka mieszanki jabłkowej na marcepanie. Złóż 2-calową granicę ciasta na mieszaninę jabłek, delikatnie naciskając, aby uszczelnić (ciasto pokryje tylko częściowo mieszankę jabłek).
Piec w 425 przez 30 minut lub do lekko rumiane (nadzienie jabłkowe może wyciekać lekko podczas gotowania).
Umieść 1/4 szklanki cukru w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, mieszając w razie potrzeby, aby rozpuścić cukier równomiernie (około 4 minut). Gotować 1 minutę lub aż złoty.
Wyjąć z ognia; dokładnie wymieszać 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego.