Jabłko-Klon Galette
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać jabłko-Klon Galette spróbować. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cydru jabłkowego, cukier granulowany, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Cynamon jabłkowy Galette z soloną glazurą klonową, Pieczone jabłko i maślana Galette z musztardowo-klonową glazurą, oraz Ricotta Galette brzoskwiniowa z klonową glazurą balsamiczną.
Instrukcje
Połącz 5 pierwszych składników (przez olej) w robocie kuchennym i pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Połącz cydr z wodą w małej misce i skrop ciasto, podczas przetwarzania, aż ciasto będzie wilgotne i zacznie się sklejać. Przykryć folią; schłodzić 30 minut.
Aby zrobić nadzienie: Wrzuć jabłka z sokiem z cytryny, brązowym cukrem, 3 łyżkami syropu klonowego i mąką.
Rozpakuj ciasto i umieść na 16-calowym kwadracie pergaminu.
Umieść ciasto i pergamin na obramowanej blasze do pieczenia; ułóż jabłka w środku, pozostawiając 2-calową granicę. Złóż krawędzie; naciśnij delikatnie, aby uszczelnić. Jabłka z masłem.
W małej misce ubij białko i wodę.
Brzeg ciasta umyć jajkiem i posypać gruboziarnistym cukrem. Luźno przykryć folią; piec dodatkowo 25 minut. Odkryć; piec 15-20 minut lub do miękkości i złoty.
Jabłka posmarować pozostałą 1 łyżką syropu klonowego.
Pokroić na 8 klinów; podawać.