Jabłko-Dynia Galette

Jabłko-Dynia Galette
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać jabłko-dynia Galette spróbować. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 52 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soku z cytryny, sól, dynia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Jabłko Dynia Galette, Pikantna Dynia Galette, oraz Apple Galette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić skórkę: Pulse mąkę, pekan, cukier granulowany, skrócenie i sól w robocie kuchennym, aż wygląda jak dobry posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Dodać masło i pulsować, aż będzie w kawałkach wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
3
Dodaj jajko i 1 łyżkę zimnej wody i pulsuj, aż ciasto po prostu się połączy. Obróć się na kawałek plastikowej folii; użyj plastiku, aby uformować ciasto na dysk. Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę lub na noc. (Ciasto można zamrażać do 2 miesięcy; rozmrażać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
4
Rozwałkuj ciasto na 12-calową rundę między 2 arkuszami pergaminu z mąką. Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia pergaminem i powlecz sprayem do gotowania. Delikatnie obrać górny arkusz pergaminu pokrywający ciasto, a następnie odwrócić ciasto na blasze do pieczenia. Oderwij górny kawałek pergaminu. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1
W dużej misce ubić dynię, śmietanę, 2 łyżki cukru granulowanego, żółtko, mąkę, wanilię, cynamon, imbir, goździki i sól. Jabłka obrać i cienko pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przełożyć do osobnej miski i wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami cukru granulowanego i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozprowadź mieszaninę dyni na środku ciasta, pozostawiając 2-calową granicę. Ułóż jabłka w koncentrycznych kręgach na mieszance dyni. Użyj pergaminu, aby podnieść krawędź ciasta i złożyć nadzienie; plisuj w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
4
Ustaw blachę do pieczenia na dolnej półce piekarnika; rozgrzej do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Skórkę posmarować ubitym jajkiem i posypać cukrem turbinado. Dot nadzienie z masłem, a następnie ustawić blachy do pieczenia z galette bezpośrednio na górze gorącej blachy do pieczenia w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Piec na złoty kolor, 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
W małej misce ubić dżem morelowy i 1 łyżeczkę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wyjąć galette z piekarnika, umyć jabłka mieszanką dżemu jeszcze gorącą i posypać posiekanymi orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Niech ostudzić lekko na blasze do pieczenia przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
10
Zdjęcia Johnny Miller

Składniki

2chrupiące jabłka (np. Braeburn, Empire czy Golden Delicious)chrupiące jabłka (np. Braeburn, Empire czy Golden Delicious)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)dżem morelowydżem morelowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipuszka pure pumpkinpuszka pure pumpkin1Dużejajko, lekko pobitejajko, lekko pobite1Dużeżółtko, plus 1 ubite jajko do szczotkowaniażółtko, plus 1 ubite jajko do szczotkowania11 funt cukinii,mąka uniwersalnamąka uniwersalna2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna, plus więcej do odkurzaniamąka uniwersalna, plus więcej do odkurzania596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania3(zima)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania0(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony1szczyptaSzczypta zmielonych goździkówSzczypta zmielonych goździków0(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony2(może być lub przeglądać)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane orzechy pekan, plus więcej do posypaniaposiekane orzechy pekan, plus więcej do posypania1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli3(zima)chipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTurbinado cukier, do posypaniaTurbinado cukier, do posypania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolone, pokrojone na małe kawałkimasło niesolone, pokrojone na małe kawałki4(zima)masło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałkimasło na zimno, niesolone, pokrojone na małe kawałki1(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej2(zima)skracanie warzyw na zimnoskracanie warzyw na zimno
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn