Jabłko Drabina Bochenek
Przepis jabłkowy drabina Bochenek może być wykonany w około 1 godzinę i 40 minut. Ten hor d ' oeuvre ma 106 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 27 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jeśli masz pod ręką sok pomarańczowy, brązowy cukier, ciepłe mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, który można poprawić. Spróbuj Stromboli Drabina Bochenek, Świąteczna Drabina Owocowa, oraz Bochenki Drabinkowe Malinowo-Serowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w wodzie.
Dodaj mleko, masło, cukier, sól, jajka i 2 szklanki mąki. Pokonaj na niskiej prędkości przez 3 minuty. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i wstaw do lodówki na 1-2 godziny; uderz ciasto. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na pół.
Rzuć każdą połówkę na 12 cali. x 9-w. prostokąt.
Umieść każdy na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia.
Posmaruj masłem. Do nadzienia połącz brązowy cukier, mąkę, cynamon, gałkę muszkatołową i ziele angielskie w dużej misce;
dodaj jabłka i wrzuć do płaszcza.
Spread wypełnienie centrum trzecią każdego prostokąta.
Na każdym długim boku wyciąć 1-in. szerokie paski około 3 cali. do środka. Zaczynając od jednego końca, złóż naprzemienne paski pod kątem w poprzek wypełnienia; uszczelnij końce.Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż prawie się podwoi, około 45-60 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 30-40 minut lub na złoty kolor.
Połącz składniki lukru, aż będą gładkie; skrop ciepłe bochenki.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Ruinart Brut rosé (pół butelki). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 56 dolarów.
![Ruinart Brut Rose (półbut)]()
Ruinart Brut Rose (półbut)
* Nastąpiła zmiana opakowania tego wina. Przedstawiona etykieta może nie być otrzymaną etykietą.* Wino ma jaskrawo Pomarańczowo-żółty kolor płatków róży z bardzo delikatnym, obfitym i trwałym musem. Nos charakteryzuje się małymi czerwonymi jagodami, głównie porzeczkami. Na podniebieniu wino jest energiczne i dobrze wyważone. Dobre, świeże, owocowe wino z dobrze zintegrowanymi taninami i nutą przyprawy na długim finiszu.Ruinart Rosé jest produkowany z mieszanki 55% Pinot Noir i 45% Chardonnay z najlepszych ostatnich roczników. Wszystkie owoce pochodzą z winnic premiers crus. Do winogron z winnic estate w Sillery i Brimont (ojczyzna rodowa rodziny Ruinart) dołączają starannie wyselekcjonowane winogrona z innych winnic Premier crus Na Côte de Blancs i Montagne de Reims. Winogrona do Ruinart są wybierane kosz po koszu u źródła i używane są tylko najlepsze premierzy crus.