Jabłko-Chrupiące Pieczone Jabłka
Jabłko-chrupiące pieczone jabłka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz jabłecznik, orzechy włoskie, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone jabłka z jogurtem jabłkowym i karmelem, Jabłko Chrupiące Nadziewane Jabłka, oraz Apple Crisp faszerowane jabłka (crockpot).
Instrukcje
W małej misce połączyć orzechy włoskie, pekan, cukier, sól, cynamon, kardamon i owies.
Dodać kostki masła i wrzucić do połączenia.
Obierz górną trzecią część każdego jabłka i, używając kuleczki melonowej, wyjmij łodygę i tyle rdzenia, aby ściany jabłka miały około 1/2 cala. gruby. Uważaj jednak, aby nie przebić się przez spód jabłka, bo nadzienie wycieknie podczas pieczenia. Zrób otwór nieco szerszy na górze.
Używając małej łyżeczki lub palców, obficie napychaj każde jabłko; kopiec dodatkowego nadzienia na górze.
Nadziewane jabłka przekładamy na 2-qt. naczynie do pieczenia.
Wlać cydr do patelni wokół jabłek, przykryć naczynie folią i piec 45 minut.
Wyjąć folię i piec, fastrygując co 15 minut, przez dodatkowe 30 do 45 minut, aż jabłka będą łatwo Przekłute ostrym nożem (mogą się nieco otworzyć na dnie).
Podawać jabłka skropione sosem z patelni i z gałką lodów waniliowych obok.