Jabłka karmelowe Couture
Couture Caramel Apples zajmuje około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 826 kalorii , 2 g białka i 28 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 2,08 USD za porcję. Sprawdza się dobrze jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, orzechów pekan, śmietany kremówki i posypek halloweenowych. Jest idealny na Halloween . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Vegan Baked Apples with Oat Crumble , Baked Chicken with Cinnamon Apples i Cinnamon Sugar Fried Apples .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Wsyp cukier do rondla, dodaj syrop kukurydziany i sól. Wymieszaj dokładnie. Postaw na kuchence na średnio-wysokim ogniu. Cukier się rozpuści, stanie się ładny i klarowny, a następnie zacznie bulgotać i nabierze złocistobrązowego koloru.
W międzyczasie nakłuj pałeczką środek każdego jabłka.
Gdy karmel będzie ładny i brązowy, wmieszaj masło. Wyłącz ogień.
Dodaj śmietanę, ale uważaj, bo wydziela dużo pary. (Ja mieszam w rękawicy kuchennej.) Następnie dodaj wanilię i wymieszaj. Przygotuj miskę z lodem i wodą, a następnie umieść na niej metalową miskę. Zeskrob karmel do metalowej miski.
Pozostaw karmel do lekkiego ostygnięcia w kąpieli lodowej.
Zanurz jabłko w misce, pokrywając je karmelem. W razie potrzeby użyj gumowej szpatułki, aby ułatwić proces. Następnie zanurz jabłka w panierce w wybranych przez siebie dodatkach, połóż na talerzu i pozwól im trochę stwardnieć.