Jabłka Czekoladowo-Toffi
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego repertuaru, jabłka czekoladowo-toffi to przepis, który powinieneś wypróbować. Ta przystawka ma 232 kalorie, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, sól, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, który nie jest tak wybitny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Jabłka Toffi, Jabłka Cukierki Toffi, oraz Trujące jabłka toffi na Halloween.
Instrukcje
Jabłka opłukać; dobrze wysuszyć, aby usunąć pozostałości wosku. Włóż kij rzemieślniczy do końca łodygi każdego jabłka.
Orzechy pekan umieścić w płytkim naczyniu.
Cukry i kolejne 4 składniki (przez masło) połączyć w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści i doprowadzić do wrzenia. Gotuj bez mieszania, aż termometr cukierkowy osiągnie 325 lub aż syrop zacznie karmelizować.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią i solą.
Pracując szybko z 1 jabłkiem na raz i trzymając jabłko za patyk, zanurz w mieszaninie karmelowej, przechylając patelnię i obracając jabłko, aby w większości pokryć jabłko; pozwól, aby nadmiar kapał. Szybko zanurz jabłko w orzechach pekan.
Umieść jabłko, stick side up, na stojaku chłodzącym; odstawić do Ustawienia.
Umieść czekoladę w naczyniu bezpiecznym dla kuchenki mikrofalowej; kuchenka mikrofalowa na wysoką 1 minutę lub do stopienia, mieszając co 20 sekund, aż będzie gładka.
Mżawka czekolady na jabłkach.