Jabłko Charlotte z cynamonem Sabayon

Jabłko Charlotte z cynamonem Sabayon
Jabłko Charlotte z cynamonem Sabayon jest Wegetariańskie danie główne. Na 4,92 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 1027 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka mielonego cynamonu, cukru, jabłek granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Apple Charlotte, Apple Charlotte, oraz Patelnia Apple Charlotte.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zacznij od wypełnienia. Ustaw dużą patelnię saute lub patelnię do pieczenia na średnim ogniu i dodaj masło. Obrać i odciąć policzki jabłka, a następnie pokroić w 1/2 cala kawałki. Gdy masło się stopi i zacznie się spieniać, dodaj jabłka, skrobane fasolki wanilii i strąki, sok z cytryny oraz brązowy cukier i cynamon. Wrzucić do herbu dobrze i gotować przez 20 do 25 minut, aż jabłka są po prostu miękkie i płyn odparował. Sos lekko karmelizuje i powinien mieć ładny, bogaty ciemny kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CynamonCynamon
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
W płytkim naczyniu, aby ciasto łącząc jajka, mleko, cukier, i cynamon. Mieszaj trzepaczką do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F i obficie masło i cukier 4 (1-cup) ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
5
Odwróć ramekin lub użyj okrągłego noża, na połowie kromek chleba, aby użyć jako wskazówki do wycięcia kółek. Będą to bazy i wierzchołki - w sumie powinno być ich 8.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Pozostałe kromki chleba pokroić na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
7
Praca z kręgami. lekko płaszcz w cieście i umieścić w dolnej części każdego ramekin. Lekko zanurz Pozostałe prostokąty chleba w cieście, a następnie użyj ich do wyrównania ścian każdego ramekina-ustawiając je pionowo na obwodzie, pozostawiając zwis, który później użyjesz do złożenia i uszczelnienia charlotte. Powinno to zająć około 6 pasków na ramekin. Wypełnij każdą formę jabłkami i odrobiną karmelu z patelni. Złóż na brzegach, aby całkowicie go uszczelnić i posypać szczyty odrobiną cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
ChlebChleb
CukierCukier
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
8
Piec na środku piekarnika przez 20 do 25 minut. Jeśli wierzchołki zbyt szybko brązowieją, przykryj luźno folią. Po zakończeniu chleb będzie lekko nadęty, krawędzie będą brązowe, a cukier na wierzchu będzie karmelizowany. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi i odwrócić na poszczególnych płytach.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Podawać z cynamonem sabayon.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
10
Aby zrobić sabayon, połącz składniki w dużej misce i ustaw nad garnkiem z wrzącą wodą na małym ogniu, czyli podwójnym kotłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
GarnekGarnek
11
Trzepaczka (możesz użyć elektrycznej trzepaczki, aby ułatwić), aż mieszanina stanie się lekka i puszysta, a objętość prawie podwoi się.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn