Izraelska Sałatka z kuskusem i rukolą
Izraelska Sałatka z kuskusem i rukolą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka izraelskiej rukoli, izraelskiego kuskus, musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Izraelska Sałatka z kuskusem i pomidorami z pesto z rukoli, Izraelska Sałatka Z Kuskusem, oraz Izraelska Sałatka z kuskusem i tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia.
Dodać kuskus i gotować 8 do 10 minut, aż kuskus nadymieje się i jest gotowane przez do środka.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Przełożyć do dużej miski.
Przygotuj dressing, ubijając razem sok z cytryny i musztardę, a następnie skropić oliwą z oliwek. Po lekkim zemulgowaniu wymieszać płatki pieprzu i doprawić solą i popękanym czarnym pieprzem.
Pomidor, porzeczki, ogórek, czerwoną paprykę, cebulę i rukolę wymieszać z kuskusem.
Wlać opatrunek na wierzch. Doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać.