Islandzki Ponnokukur

Islandzki Ponnokukur
Islandzki Ponnokukur jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje 20 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, mielony kardamon, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Islandzki Tort Świąteczny, Islandzki Pudding Ryżowy, oraz Islandzki Wypiek Szparagów I Szynki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W średniej misce przesiać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, kardamon i gałkę muszkatołową i odstawić. W innej misce ubić jajka, aż będą gładkie. Na przemian dodać połowę mieszanki mąki i połowę mleka do jaj, ubijając do połączenia; powtórzyć z pozostałą mąką i mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wymieszać w śmietanie i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
4
Niech ciasto siedzieć 30 minut, w lodówce.
5
Rozgrzej patelnię z krepy na średnim ogniu. Natrzeć patykiem masła, aby lekko pokryć patelnię. masło powinno się spienić, ale nie brązowo. Zawirować 3 do 4 łyżek ciasta na patelnię, przechylając patelnię, aby cienko i równomiernie pokryć całą powierzchnię. Gdy krawędzie staną się złote (po około 30 sekundach), Odwróć naleśnik szpatułką przesuniętą lub serwetką do ciasta, a drugą stronę brązową. Odwróć patelnię do góry nogami nad dużym talerzem, upuszczając naleśnik na talerz. Powtórz z pozostałym ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Serwer CakeSerwer Cake
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Podawać natychmiast, lub układać naleśniki warstwą pergaminu między nimi. Mogą być szczelnie owinięte w plastik i zamrożone lub użyte w ciągu 2 dni (przechowywane w opakowaniu w temperaturze pokojowej).
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Magazyn