Islandzki Ponnokukur
Islandzki Ponnokukur jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje 20 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, mielony kardamon, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Islandzki Tort Świąteczny, Islandzki Pudding Ryżowy, oraz Islandzki Wypiek Szparagów I Szynki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średniej misce przesiać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, kardamon i gałkę muszkatołową i odstawić. W innej misce ubić jajka, aż będą gładkie. Na przemian dodać połowę mieszanki mąki i połowę mleka do jaj, ubijając do połączenia; powtórzyć z pozostałą mąką i mlekiem.
Wymieszać w śmietanie i wanilii.
Niech ciasto siedzieć 30 minut, w lodówce.
Rozgrzej patelnię z krepy na średnim ogniu. Natrzeć patykiem masła, aby lekko pokryć patelnię. masło powinno się spienić, ale nie brązowo. Zawirować 3 do 4 łyżek ciasta na patelnię, przechylając patelnię, aby cienko i równomiernie pokryć całą powierzchnię. Gdy krawędzie staną się złote (po około 30 sekundach), Odwróć naleśnik szpatułką przesuniętą lub serwetką do ciasta, a drugą stronę brązową. Odwróć patelnię do góry nogami nad dużym talerzem, upuszczając naleśnik na talerz. Powtórz z pozostałym ciasto.
Podawać natychmiast, lub układać naleśniki warstwą pergaminu między nimi. Mogą być szczelnie owinięte w plastik i zamrożone lub użyte w ciągu 2 dni (przechowywane w opakowaniu w temperaturze pokojowej).