Iron Chef Chiński-Chef Chen Mapo Tofu

Iron Chef Chiński-Chef Chen Mapo Tofu
Przepis Iron Chef Chiński-Chef Chen Mapo Tofu jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Ta przystawka ma 166 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wieprzowinę, szczypiorek czosnkowy, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Iron Chef Kaczka Frytki, Hamburgery w stylu japońskim Iron Chef Winner, oraz Chef Race: Meet Chef Robin, She ain ' t No Southern Bell dla podobnych receptur.

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos z Chińskiej brązowej fasoli (tenmienjan, tenmenjan lub tenmenjiang)sos z Chińskiej brązowej fasoli (tenmienjan, tenmenjan lub tenmenjiang)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku11 funt cukinii,olej chiliolej chili1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)chiński sos z fasoli chili (toubanjan lub doubanjiang)chiński sos z fasoli chili (toubanjan lub doubanjiang)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszczypiorek z zielonego czosnku, posiekany w 1/2 cala (nira)szczypiorek z zielonego czosnku, posiekany w 1/2 cala (nira)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana2(może być lub przeglądać)sfermentowana czarna fasola, drobno posiekanasfermentowana czarna fasola, drobno posiekana85Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona0(może być lub przeglądać)pieprz ichimi togarashi lub 1/4-1/2 łyżeczki japońskiej suszonej czerwonej papryki chili, mielonypieprz ichimi togarashi lub 1/4-1/2 łyżeczki japońskiej suszonej czerwonej papryki chili, mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pieprz szechuański (opcjonalnie)pieprz szechuański (opcjonalnie)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sake lub 1 łyżka wytrawnego sherrysake lub 1 łyżka wytrawnego sherry1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)11 funt cukinii,szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona11 funt cukinii,6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych425Orzechy dowolne (posiekane)tofu, zwykłetofu, zwykłe2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonywoda, do parowania tofuwoda, do parowania tofu

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. De Morgenzon Reserve Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn