Irlandzki kremowy drobiazg czekoladowy
Irish Creme Chocolate Trifle to europejski przepis na 16 porcji. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 4 g białka i 10 g tłuszczu. Za 54 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup miętowe cukierki, irlandzką śmietankę bezmleczną, mleko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest idealny na ul. dzień patryka. Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten deser. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj białej czekolady, irlandzkiego kremu i jagód, łatwego irlandzkiego drobiazgu i arbuzowego kremu, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Przygotuj i upiecz ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia. Studzimy na metalowej kratce przez 1 godzinę.
Widelcem do mięsa lub drewnianym szpikulcem ostrożnie wykonaj otwory w cieście w odległości około 2 cali. Powoli wlać śmietankę na ciasto; przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
W dużej misce ubijaj mleko i budyń przez 2 minuty.
Odstaw na 2 minuty lub do miękkości.
Pokrój ciasto na kawałki o średnicy 1-1/2 cala. kostki; umieść jedną trzecią kostek w 3-qt. szklana miska. Na wierzch połóż jedną trzecią budyniu, ubitą polewę i cukierki; powtórz warstwy dwa razy. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Trifle można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.