Irlandzki chleb sodowy na patelni
Irlandzki chleb sodowy na patelni może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Mieszanka sody oczyszczonej, octu, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 226 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest idealny do dzień św. Patryka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Patelnia Irish Soda Bread, Patelnia Irish Soda Bread, oraz Irlandzki chleb sodowy na patelni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). W filiżance lub małej misce wymieszać mleko i ocet.
Odstawić 10 minut, lub do zsiadłego.
W średniej misce wymieszaj mąkę, sól i sodę oczyszczoną. Wymieszać zsiadłą mieszaninę mleka, aż będzie gładka. Zeskrobać ciasto z miski na posypaną mąką powierzchnię i uformować w krążek.
Umieść dysk w żeliwnej patelni.
Piec przez 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż skórka będzie jędrna w dotyku.