Irlandzki chleb sodowy Macomb

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj irlandzkiego chleba sodowego Macomb. Ten przepis służy 8 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Jest idealny do dzień św. Patryka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka soli, śmietany, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kminek, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną, aż mieszanina zostanie dobrze połączona. W innej misce ubijamy jajka z kwaśną śmietaną. Delikatnie wymieszać mieszaninę śmietany do mieszaniny mąki, aż ciasto po prostu się połączy; wymieszać w rodzynki. Łyżka ciasta do przygotowanej patelni springform.
Piec, aż chleb wzrośnie, a góra jest złotobrązowa, 40 do 45 minut. Wykałaczka włożona w środek chleba powinna wyjść czysta. Schłodzić chleb na patelni przez 10 minut przed próbą poluzowania boków patelni do usunięcia.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło.