Irlandzki Chleb Sodowy Babci McAndrews

Przepis babci McAndrews ' Irish Soda Bread jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten poranny posiłek ma 407 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 2119 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka rodzynek, cukru, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Podobne przepisy to Irlandzki Chleb Sodowy Babci Dolores, Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, oraz Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj blachę do pieczenia lub linię papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. W innej misce ubij razem jajka, maślankę i olej kukurydziany. Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki i wlać mieszaninę maślanki.
Dodajemy rodzynki i mieszamy kilka razy, aż składniki połączą się w miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię, a z obsypanymi mąką dłońmi uformować ciasto w kulkę.
Umieść ciasto na przygotowanej blasze do pieczenia i wyciąć duży krzyż na górze ostrym nożem.
Umieść chleb na środkowym stojaku nagrzanego piekarnika i piec do złotego koloru, 30 do 40 minut.