Irlandzki Chleb Sodowy

Irlandzki chleb sodowy może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 292 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki, soli, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesiać razem mąkę uniwersalną, sodę oczyszczoną i sól w dużej misce do mieszania.
Pokroić na maśle blenderem do ciasta, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę. Wymieszać z mąką pszenną, dobrze wymieszać.
Dodać maślankę, mieszając, aż suche składniki zostaną dokładnie zwilżone.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść około 5 minut. Uformuj ciasto na okrągły bochenek; umieść na wysmarowanej blasze do pieczenia. Za pomocą ostrego noża przeciąć krzyż o głębokości 1/4 cala na bochenku; lekko posypać krzyż mąką.
Piec w 400 przez 40 minut lub aż chleb brzmi pusto po naciśnięciu.
Wyjąć z blachy do pieczenia i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.