Irlandzki Chleb Sodowy

Irlandzki Chleb Sodowy

Instrukcje

1
Dodać maślankę i mieszać mieszaninę, aż utworzy ciasto. Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 1 minutę. Podziel ciasto na pół, z mąką ręce kształtować każdą połowę w okrągły bochenek, i przenieść bochenki do lekko nasmarowanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Nasiona KminkuNasiona Kminku
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wytnij x 1/4 cala głęboko na szczytach bochenków ostrym nożem i piec bochenki w środku nagrzanego 177°. piekarnik przez 45 do 55 minut, lub aż tester wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Przenieść bochenki do stojaków i niech ostygną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Transfer the loaves to racks and let them cool.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia19
Magazyn