Irlandzki Chleb Sodowy

Irlandzki Chleb Sodowy

Instrukcje

1
Dodać maślankę i mieszać mieszaninę, aż utworzy ciasto. Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 1 minutę. Podziel ciasto na pół, z mąką ręce kształtować każdą połowę w okrągły bochenek, i przenieść bochenki do lekko nasmarowanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Nasiona KminkuNasiona Kminku
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Wytnij x 1/4 cala głęboko na szczytach bochenków ostrym nożem i piec bochenki w środku nagrzanego 177°. piekarnik przez 45 do 55 minut, lub aż tester wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Przenieść bochenki do stojaków i niech ostygną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Transfer the loaves to racks and let them cool.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia19
Magazyn