Irlandzki Chleb Sodowy

Irlandzki Chleb Sodowy

Instrukcje

1
Dodać maślankę i mieszać mieszaninę, aż utworzy ciasto. Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 1 minutę. Podziel ciasto na pół, z mąką ręce kształtować każdą połowę w okrągły bochenek, i przenieść bochenki do lekko nasmarowanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Nasiona KminkuNasiona Kminku
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wytnij x 1/4 cala głęboko na szczytach bochenków ostrym nożem i piec bochenki w środku nagrzanego 177°. piekarnik przez 45 do 55 minut, lub aż tester wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Przenieść bochenki do stojaków i niech ostygną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Transfer the loaves to racks and let them cool.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia19
Magazyn