Irlandzki Chleb Poranny

Przepis Irlandzki chleb poranny jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest ogromnym Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 224 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Mieszanka płatków owsianych, soda oczyszczona, złote rodzynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irish Whiskey soda Bread with Irish Whiskey Butter dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. nasmaruj blachę do pieczenia. W dużej misce, ubić razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, i sól.
Użyj noża do ciast lub palców, aby wcierać masło w mieszankę mąki.
Dodać maślankę i wymieszać, aż ciasto uformuje się. Mieszaj z owsem do równomiernego rozłożenia.
Uformuj ciasto w kulkę i umieść na blasze do pieczenia.
Wierzch bochenka posypać cukrem.
Piec Bochenek, aż złoty i tester ciasto wychodzi czysty, o 40 protokół.