Irish Cream Tiramisu
Irish Cream Tiramisu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jeśli masz kakao, baileys irish cream, mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Irish Cream Tiramisu, Baileys Irish Cream Tiramisu, oraz Do max irish cream chocolate cream cheese brownies.
Instrukcje
Zrobić kawę i pozostawić do ostygnięcia (proszek espresso dość dobrze miesza się w wodzie o temperaturze pokojowej).
Wymieszać kawę i filiżankę Baileys razem w płytkiej misce.
Zanurzyć ladyfingers do tego płynu; niech moczyć z każdej strony na tyle, aby stać się wilgotne, ale nie rozmokły. Ułóż dno 8-calowego kwadratowego szklanego naczynia warstwą lady-fingers.
Oddzielić jaja, ale zachować tylko jedno z białek.
Dwa żółtka i cukier ubić razem, aż staną się gęste i bledsze, a następnie złożyć w pozostałej ćwiartce filiżanki Baileys i mascarpone, aby uzyskać mieszankę moussey.
Ubić pojedyncze białko aż będzie gęste i spienione; można to zrobić ręcznie z tak małą ilością. Złóż białko jaja do żółtego mascarpone, a następnie rozłóż połowę tej mieszanki na wierzchu warstwy ladyfingers.
Powtórz z kolejną warstwą namoczonych ladyfingers, a następnie top pozostałą mieszaniną mascarpone.
Przykryj naczynie folią i pozostaw na noc w lodówce. Gdy będziesz gotowy do podania, przepchnij kakao przez małe sitko o drobnych oczkach, aby odkurzyć wierzch tiramisu.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.