Irish Cream Chocolate Mousse Cake

Irish Cream Chocolate Mousse Cake
Irish Cream Chocolate Mousse Cake może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz Likier irish cream, półsłodką czekoladę do pieczenia, kawę w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Irish Cream Chocolate Mousse Pie, Mus Czekoladowy Irish Cream, oraz Chocolate-Irish Cream Mousse dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jajka i cukier ubić w dużej metalowej misce. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody)i ubijaj stale, aż termometr candy zarejestruje 71°., o 5 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wyjąć miskę z wody. Używając miksera elektrycznego, ubić mieszankę jajeczną, aż ostygnie i będzie bardzo gęsta, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Umieść czekoladę w górnej części podwójnego kotła na gotującej się wodzie; mieszaj do rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
4
Czekoladę wyjąć z wody. Chłodny dla Łukasza ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Połączyć śmietanę i Likier Irish cream w średniej misce; ubić na sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier śmietankowyLikier śmietankowy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Na masę jajeczną wlać ciepłą roztopioną czekoladę i złożyć. Złożyć w mieszaninie śmietany. Przykryć i schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1
Połączyć cukier i wodę w małym rondlu. Mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszać z whiskey. Super. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło o średnicy 9 cali ze sprężynową patelnią o wysokości 2 3/4 cala. Dół linii z pergaminem. Za pomocą miksera elektrycznego, ubijaj jajka, cukier, proszek espresso i sól w dużej misce, aż mieszanina zgęstnieje i powoli rozpuszcza się wstążka, gdy urządzenia unoszą się, około 8 minut. Przesiać 1/3 mąki i delikatnie złożyć do masy jajecznej. Powtórz jeszcze 2 razy (nie overmix lub ciasto może spuścić powietrze.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Piec, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, o 35 protokół. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Uruchom mały ostry nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Zwolnij boki patelni. Obróć ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Usuń dno patelni. Odklej pergamin. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Owinąć ciasto w plastik i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Za pomocą ząbkowanego noża pokrój ciasto poziomo na 3 warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
2
Ułożyć dolną warstwę ciasta na talerzu.
3
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
4
Rozłóż 2 szklanki musu. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
5
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
6
Rozłóż 2 szklanki musu. Wierzch z trzecią warstwą ciasta, ściąć bok w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
7
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
8
Pozostały mus rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać w lodówce ciasto podczas przygotowywania zespołów czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
2
Umieść inny duży arkusz folii na powierzchni roboczej; top z woskowanych pasków papieru, odstępy od siebie. Wymieszać posiekaną półsłodką czekoladę i skracanie warzyw w dużym rondlu na małym ogniu, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie WarzywSkracanie Warzyw
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Połowę roztopionej czekolady wlać do środka każdego woskowanego paska papieru. Używając metalowej szpatułki do polewania, rozprowadź czekoladę, aby pokryć paski równomiernie i całkowicie, pozwalając czekoladzie rozciągnąć się poza krawędzie pasków papieru. Za pomocą opuszków palców podnieś paski i umieść na czystej folii wyłożonej blachą do pieczenia. Przechowywać w lodówce tylko do momentu, gdy czekolada zaczyna się ustawiać, ale nadal jest bardzo elastyczny, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Usuń czekoladowe paski z lodówki. Opuszkami palców unieść 1 opaskę z folii. Z boku czekolady obok ciasta, umieścić zespół wokół boku ciasta; naciśnij delikatnie, aby przylegać (zespół będzie wyższy niż ciasto). Powtórz z drugą taśmą czekoladową, naciskając na odsłoniętą stronę ciasta, tak aby końce taśm czekoladowych po prostu się spotkały (jeśli końce nakładają się na siebie, użyj nożyczek, aby przyciąć nadmiar papieru i czekolady). Przechowywać w lodówce, aż zestawy czekolady, o 5 protokół. Delikatnie odkleić papier. Ciasto w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1
Blacha do pieczenia z folią. Rozpakuj 1 kwadrat czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
2
Umieść czekoladę na papierowym opakowaniu w kuchence mikrofalowej. Gotować na wysokiej, aż czekolada zacznie lekko zmiękać, około 1 minuty (Czas będzie się różnić w zależności od mocy kuchenki mikrofalowej). Obróć czekoladowy kwadrat na 1 stronę i trzymaj w dłoni. Pracując nad arkuszem wyłożonym folią, pociągnij obieraczkę do warzyw wzdłuż boków czekolady, pozwalając czekoladowym lokom delikatnie spaść na folię. Uformuj jak najwięcej loków. Powtórz proces z pozostałymi kwadratami czekoladowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Umieść loki dekoracyjnie na wierzchu ciasta, lekko oplatając. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Ciasto w lodówce.)
4
Przed podaniem ciasta przesiać cukier puder na czekoladowe loki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn