Irish Cream Chocolate Mousse Cake

Irish Cream Chocolate Mousse Cake
Irish Cream Chocolate Mousse Cake może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz Likier irish cream, półsłodką czekoladę do pieczenia, kawę w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Irish Cream Chocolate Mousse Pie, Mus Czekoladowy Irish Cream, oraz Chocolate-Irish Cream Mousse dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jajka i cukier ubić w dużej metalowej misce. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody)i ubijaj stale, aż termometr candy zarejestruje 71°., o 5 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wyjąć miskę z wody. Używając miksera elektrycznego, ubić mieszankę jajeczną, aż ostygnie i będzie bardzo gęsta, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Umieść czekoladę w górnej części podwójnego kotła na gotującej się wodzie; mieszaj do rozpuszczenia i wygładzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
4
Czekoladę wyjąć z wody. Chłodny dla Łukasza ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Połączyć śmietanę i Likier Irish cream w średniej misce; ubić na sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier śmietankowyLikier śmietankowy
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Na masę jajeczną wlać ciepłą roztopioną czekoladę i złożyć. Złożyć w mieszaninie śmietany. Przykryć i schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
1
Połączyć cukier i wodę w małym rondlu. Mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszać z whiskey. Super. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło o średnicy 9 cali ze sprężynową patelnią o wysokości 2 3/4 cala. Dół linii z pergaminem. Za pomocą miksera elektrycznego, ubijaj jajka, cukier, proszek espresso i sól w dużej misce, aż mieszanina zgęstnieje i powoli rozpuszcza się wstążka, gdy urządzenia unoszą się, około 8 minut. Przesiać 1/3 mąki i delikatnie złożyć do masy jajecznej. Powtórz jeszcze 2 razy (nie overmix lub ciasto może spuścić powietrze.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Piec, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, o 35 protokół. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Uruchom mały ostry nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Zwolnij boki patelni. Obróć ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Usuń dno patelni. Odklej pergamin. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Owinąć ciasto w plastik i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Za pomocą ząbkowanego noża pokrój ciasto poziomo na 3 warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
2
Ułożyć dolną warstwę ciasta na talerzu.
3
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
4
Rozłóż 2 szklanki musu. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
6
Rozłóż 2 szklanki musu. Wierzch z trzecią warstwą ciasta, ściąć bok w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Pędzel z 3 łyżkami syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
8
Pozostały mus rozprowadzić na wierzchu i bokach ciasta. Przechowywać w lodówce ciasto podczas przygotowywania zespołów czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2
Umieść inny duży arkusz folii na powierzchni roboczej; top z woskowanych pasków papieru, odstępy od siebie. Wymieszać posiekaną półsłodką czekoladę i skracanie warzyw w dużym rondlu na małym ogniu, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie WarzywSkracanie Warzyw
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Połowę roztopionej czekolady wlać do środka każdego woskowanego paska papieru. Używając metalowej szpatułki do polewania, rozprowadź czekoladę, aby pokryć paski równomiernie i całkowicie, pozwalając czekoladzie rozciągnąć się poza krawędzie pasków papieru. Za pomocą opuszków palców podnieś paski i umieść na czystej folii wyłożonej blachą do pieczenia. Przechowywać w lodówce tylko do momentu, gdy czekolada zaczyna się ustawiać, ale nadal jest bardzo elastyczny, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Usuń czekoladowe paski z lodówki. Opuszkami palców unieść 1 opaskę z folii. Z boku czekolady obok ciasta, umieścić zespół wokół boku ciasta; naciśnij delikatnie, aby przylegać (zespół będzie wyższy niż ciasto). Powtórz z drugą taśmą czekoladową, naciskając na odsłoniętą stronę ciasta, tak aby końce taśm czekoladowych po prostu się spotkały (jeśli końce nakładają się na siebie, użyj nożyczek, aby przyciąć nadmiar papieru i czekolady). Przechowywać w lodówce, aż zestawy czekolady, o 5 protokół. Delikatnie odkleić papier. Ciasto w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1
Blacha do pieczenia z folią. Rozpakuj 1 kwadrat czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2
Umieść czekoladę na papierowym opakowaniu w kuchence mikrofalowej. Gotować na wysokiej, aż czekolada zacznie lekko zmiękać, około 1 minuty (Czas będzie się różnić w zależności od mocy kuchenki mikrofalowej). Obróć czekoladowy kwadrat na 1 stronę i trzymaj w dłoni. Pracując nad arkuszem wyłożonym folią, pociągnij obieraczkę do warzyw wzdłuż boków czekolady, pozwalając czekoladowym lokom delikatnie spaść na folię. Uformuj jak najwięcej loków. Powtórz proces z pozostałymi kwadratami czekoladowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Umieść loki dekoracyjnie na wierzchu ciasta, lekko oplatając. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Ciasto w lodówce.)
4
Przed podaniem ciasta przesiać cukier puder na czekoladowe loki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn