Insalata di Farro (Sałatka orkiszowa)

Insalata di Farro (Sałatka orkiszowa)
Insalata di Farro (Sałatka orkiszowa) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać marynowane karczochy serca, oliwki, bulion warzywny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Spróbuj Kamut, orkisz lub pilaw Farro z soczewicą, Gulasz z jagnięciny i zielonej fasoli z orkiszem (farro), oraz Sałatka Mieszana (Insalata Mista) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować dressing, połącz pierwsze 9 składników w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Aby przygotować sałatkę, połączyć orkisz, 1 1/2 szklanki bulionu i 1 szklankę wody w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
OrkiszOrkisz
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Podczas gotowania orkiszu, doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu i dodać fasolkę szparagową i pokrojoną marchewkę. Gotować do chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
OrkiszOrkisz
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Spuścić i zanurzyć w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Spuścić ponownie.
6
Połącz orkisz, fasolkę szparagową, marchew i pozostałe składniki w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
OrkiszOrkisz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Dodaj dressing, i wrzucić dobrze płaszcz.
8
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając.

Składniki

0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1/4 cala) pokrojona marchewka(1/4 cala) pokrojona marchewka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekukurydza z całych ziaren mrożona, rozmrożonakukurydza z całych ziaren mrożona, rozmrożona1porcja startego parmezanuMusztarda DijonMusztarda Dijon2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek extravirginoliwa z oliwek extravirgin2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1ząbek czosnku, rozgniecionyząbek czosnku, rozgnieciony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweFasola szparagowa cięta (1 cal)Fasola szparagowa cięta (1 cal)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki zielone pestkoweoliwki zielone pestkowe1porcja startego parmezanuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekarczochy marynowane, odsączone i posiekanekarczochy marynowane, odsączone i posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedojrzałe oliwki pestkowedojrzałe oliwki pestkowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek zielony mrożony, rozmrożonygroszek zielony mrożony, rozmrożony1porcja startego parmezanu1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa198papryka habaneropieczona czerwona papryka, odsączona i posiekanapieczona czerwona papryka, odsączona i posiekana1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniegotowany orkisz (farro), opłukany i osuszonyniegotowany orkisz (farro), opłukany i osuszony3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych2Spód: okruszki z herbatników graham1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn