Indywidualne Tarty Bezowe Cytrynowe
Indywidualne cytrynowe tarty bezowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 1173 kalorii, 17g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.93 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka śmietany z kamienia nazębnego, sok z cytryny, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pojedyncze Cytrynowe Placki Bezowe, Indywidualne Tarty Z Kremem Cytrynowo-Limonkowym, oraz Cytrynowe Tarty Bezowe.
Instrukcje
Wałek do ciasta 6 (4-calowy) formy tart z wyjmowanymi dnami 3 filiżanki odważników na ciasto lub tarka do sera z suszonej fasoli
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ciasto rozwałkować na grubość 1/4 cala i pokroić na 6 (6-calowych) rund.
Umieść ciasto w 6 (4-calowych) tartych formach. Nożem przyciąć nadmiar ciasta. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Wyłożyć każdą skorupę tarty kawałkiem pergaminu i wypełnić do brzegów ciężarami ciasta.
Piec przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Wyjmij masę ciasta i pergamin z skorupek tarty i piecz przez 10 minut.
Wymieszać sok z cytryny, jajka, żółtka, cukier i ekstrakt z wanilii.
Wlać mieszaninę cytryny do średniego garnka.
Umieścić na średnim ogniu i mieszać łopatką przez około 5 minut, aż mieszanina zacznie gęstnieć.
Wlać mieszaninę cytryny na blachę do pieczenia i całkowicie ostudzić.
Łyżka schłodzonej mieszaniny cytryny lub twarogu do upieczonych skorupek tarty.
Na bezę: ubić białka z ekstraktem waniliowym i śmietaną z kamienia nazębnego, aż uformują się miękkie szczyty. Kontynuuj ubijanie, dodając cukier, 1 łyżkę stołową na raz. Gotowa beza powinna mieć sztywne błyszczące szczyty. Usypać bezę na wierzchu tarty.
Upewnij się, że między bezą a krawędzią skorupy jest dobre uszczelnienie.
Piec tarty w nagrzanym piekarniku 350 stopni F przez 20 do 25 minut, lub do momentu, gdy beza będzie złota.
Ostudzić przez 15 minut przed wyjęciem z foremek.
Mąkę i sól przesiać do dużej miski. Używając tarki do sera, zetrzeć masło i skrócić na mąkę.
Połącz mieszaninę palcami, aż będzie przypominać mączkę kukurydzianą.
Dodaj lodowatą wodę i wymieszaj łyżką, wciągając wodę do mąki, aż powstanie ciasto.
Rękami uformuj ciasto na 2 kulki i spłaszcz je na dyski. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut. Przechowywać w lodówce do 4 dni i w zamrażarce do 1 miesiąca.