Indywidualne Czekoladowe Ciasto Odpustowe
Indywidualne ciasto czekoladowe odpust może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 1231 kalorii, 14g białka, oraz 84g tłuszczu. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Udaj się do sklepu i odebrać sos malinowy, słodko-gorzka czekolada, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mieć własne ciasto i zjeść go zbyt (poszczególne ciasta czekoladowe), Czekoladowe Martini Odpustowe, oraz Bogate Ciasta Czekoladowe Odpustowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W górnej części podwójnego kotła, roztopić czekoladę, a następnie dodać masło i cukier, aż tylko stopiony.
Dodać jajka i ubijać do połączenia; dodać mąkę i wymieszać tylko do połączenia. Nie overmix lub ciasto będzie gumowaty. Lekko nasmaruj cztery jednorazowe aluminiowe kubki o pojemności 4 uncji, Formy do muffinek lub ramekiny za pomocą sprayu do pieczenia warzyw. Rozprowadź ciasto wśród czterech form.
Umieść formy na patelni i piecz przez 10 do 12 minut. Nie przesadzaj.
Wlać mleko do 2-litrowego rondla o grubym dnie, umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Kiedy się zagotuje, usuń mleko z ognia i zrób ganache, dodając posiekaną czekoladę.
Ubijamy dobrze, mieszając do krawędzi rondla, aby połączyć. Ganache powinien być jednorodny i gładki. Odłóż ganache na bok.
W 1-quart heavy-bottomed rondel, połączyć śmietanę, masło i cukier.
Rondel umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Masło powinno być całkowicie stopione, a cukier całkowicie rozpuszczony. Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia, wlej ją do ciepłego ganache.
Umieścić sos na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając trzepaczką. Gdy sos czekoladowy gotuje, zacznie lekko zagęszczać. Gdy dojdzie do wrzenia, wyjmij go z ognia i wlej do czystej, suchej miski. Przykryć, umieszczając folię bezpośrednio na sosie, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Niech sos czekoladowy ostygnie do temperatury pokojowej przed przechowywaniem w lodówce. Po wystygnięciu sos stanie się wystarczająco gęsty, aby można go było nabrać łyżką.
Odwróć formy na poszczególne talerze do serwowania. Jeśli chcesz udekorować talerz, zrób to świeżymi malinami lub sosem owocowym lub czekoladowym i podawaj natychmiast.
W razie potrzeby sos można podgrzać. Jeśli używasz kuchenki mikrofalowej, po prostu umieść sos czekoladowy w misce do mikrofalówki i podgrzewaj go przy średniej mocy w 30-sekundowych odstępach, aż stanie się płynny. Na płycie kuchennej umieść w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu i od czasu do czasu mieszaj, aż stanie się płynny. Jeśli przechowujesz go w butelce do wyciskania, możesz łatwo skropić go deserem lub udekorować talerz. Będzie przechowywać w lodówce przez okres do trzech tygodni. Może być również zamrożony na okres do dwóch miesięcy, jeśli jest przechowywany w hermetycznym pojemniku. Rozmrozić w lodówce i ogrzać, jak opisano powyżej, do uzyskania płynu.