Indywidualne ciasto orzechowe z jogurtem
Indywidualne ciasto orzechowe z jogurtem może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.99 za porcję. Jedna porcja zawiera 718 kalorii, 13g białka, oraz 46 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, mąkę, łagodny miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indywidualne Filo Jabłko Orzech Placki, Poszczególne gruszki kruszą się jogurtem klonowym, oraz Dip Jogurtowy, Koperkowy I Orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Orzechy impulsowe w robocie kuchennym, aż grubo posiekane i rezerwy 1 1/2 łyżki w małej misce.
Dodaj cukier i szczyptę soli do orzechów w procesorze i pulsuj, aż orzechy zostaną drobno posiekane.
Dodać masło i skórkę i proces aż gładka, następnie dodać jajko i proces aż do mieszania, skrobanie w dół strony miski.
Dodaj mąkę i pulsuj tylko do momentu włączenia, 2 lub 3 razy (nie przesadzaj).
Wlać ciasto do nieoczyszczonego naczynia i posypać zarezerwowanymi orzechami.
Piec, aż ciasto jest rumiane wokół krawędzi i dmuchane, i Drewniany pick lub szaszłyk włożony w centrum wychodzi czysty, 20 do 25 protokół.
Przenieść ciasto w naczyniu do stojaka.
Drobno zetrzeć 1/4 łyżeczki skórki z cytryny, następnie połowę cytryny i wycisnąć tyle soku, aby odmierzyć 2 łyżeczki.
Sok z cytryny, cukier, wodę i miód zagotować w bardzo małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować 1 minutę. Wymieszać ze skórką i ostudzić do ogrzania.
Uruchom cienki nóż wokół krawędzi ciasta, aby poluzować i wlać 3 łyżki syropu na gorącym cieście w naczyniu, pozwalając syrop spływać po bokach i pod tortem. Fajne ciasto co najmniej 15 minut.
Przełożyć na talerz i podawać z pozostałym syropem i jogurtem.