Indywidualne Ciastka Czekoladowo-Malinowe
Pojedyncze ciemne czekoladowe i malinowe shortcakes wymagają około 35 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 347 kalorii , 6 g białka i 18 g tłuszczu . Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Ten przepis z Allrecipes wymaga mieszanki do pieczenia, malin, gorzkich czekoladowych chipsów do pieczenia i cukru granulowanego. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi deser. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety przyjaznej dla FODMAP . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 27% , to danie jest raczej kiepskie. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Migdałowe ciemne czekoladowe naleśniki z sosem z ciemnej czekolady , Indywidualne pakiety mięsne i Indywidualne suflety truskawkowe .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°C. W dużej misce wymieszaj mieszankę do pieczenia i 1/4 szklanki cukru.
Pokrój masło w mieszankę do pieczenia za pomocą blendera do ciasta lub dwóch widelców, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Zrób dołek w środku mieszanki.
Dodaj pół na pół na raz. Mieszaj widelcem, aż masa będzie wilgotna. Wymieszaj z Ghirardelli® 60% Cacao Bittersweet Chocolate Baking Chips.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 9x8 cali i grubości około 1/2 cala.
Piec na natłuszczonej blasze do pieczenia przez 10 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Przenieść na kratkę i pozostawić do ostygnięcia na 10 minut.
Podawaj kruche ciasteczka z jagodami i bitą śmietaną.