Indywidualne ciasta Tres Leches z koniakiem i gorzką czekoladą
Indywidualne ciasta Tres Leches z koniakiem i gorzką czekoladą to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.94 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 844 kalorii. Jeśli masz pod ręką śmietanę, czekoladę, cukier puder i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake), Ciasta Pina Colada Tres Leches, oraz Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches).
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. smar 13x9-calowy patelni ze skróceniem lub sprayu do gotowania; dno garnka z gotowania pergaminu papieru.
W dużej misce ubić jajka i cukier granulowany mikserem elektrycznym na średniej prędkości co najmniej 10 minut lub do momentu, gdy mieszanina będzie puszysta i bladożółta i trzykrotnie zwiększy objętość. Szpatułką delikatnie, ale szybko włącz mąkę, w 3 do 4 dodatkach, do mieszaniny jaj.
Piec około 30 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Poke całe ciasto z widelcem; cool w patelni na stojaku chłodzącym. Z 2-calowy okrągły nóż, pokroić ciasto na rundy; rezerwy skrawki.
W średniej misce, wymieszać składniki nadzienia z trzepaczką do dobrze wymieszać.
Aby zmontować, umieść 1 okrągły placek na dnie każdego słoika mason. Na wierzchu 1/4 szklanki nadzienia i około 1 łyżki posiekanej czekolady. Powtórz warstwy raz. Przykryj słoiki pokrywkami. Przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny.
W schłodzonej średniej misce ubij 1 3/4 szklanki śmietany do ubijania, cukier puder i wanilię mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Wierzch każdego ciasta z bitą śmietaną i 1 wiśnią.