Indywidualne ciasta Prosciutto-szpinakowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 151 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 91 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, ostry ser cheddar, szpinak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 34 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pojedyncze placki szpinakowe lub Spanakopita, Pojedyncze Placki Z Serem Szpinakowym, oraz Pojedyncze Ciasta Pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmaruj 12-szklankową patelnię muffin lub 12 ramekinów.
Umieść plastry prosciutto na dnie i po bokach kubków, nakładając się na siebie w krzyżowy wzór.
Połącz jajka, sól i pieprz. Szpinak i ser podzielić na muffinki.
Mieszankę jajeczną równomiernie wlać do kubków na muffinki.
Piec ciasta 14 do 16 minut lub aż tylko ustawić.
Odstawić około 5 minut. Poluzuj ciasta, przesuwając nóż po krawędziach każdego kubka, a następnie wyciągnij z patelni za pomocą małej szpatułki.