Indyk zawinięty w boczek z sosem gruszkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 134g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 1222 kalorii. Ten przepis służy 10. Na $3.65 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest przyniesiony przez Chow. Jeśli masz cydr gruszkowy, taki jak cydr Ace perry, Indyk, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk zawinięty boczkiem z sosem gruszkowym, Pierś z indyka zawinięta w boczek z sosem jabłkowym, oraz Rolada z indyka pieczona w kabaczku, zawijana boczkiem z sosem jabłkowym.
Instrukcje
1
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyjmij indyka z lodówki i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Usuń podroby i szyję; zarezerwuj szyję. Wypłukać jamę indyka i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Przyciąć większość nadmiaru tłuszczu i skóry z szyi i jamy, i zrobić 3-calowe szczeliny przez skórę, gdzie nogi spełniają piersi.Natrzeć indyka na całej powierzchni 2 łyżkami oleju roślinnego, następnie obficie doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Doprawić jamę solą i pieprzem, włożyć 1 połówkę cebuli, 1 kawałek selera i 2 ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Umieścić indyka na dużej patelni do pieczenia. Ułóż szyję i pozostałe cebule, kawałki selera i ząbki czosnku na patelni i umieść w piekarniku. Piecz przez 30 minut, a następnie obniżaj temperaturę do 177°. Co 45 minut podlewaj ptaka kapiącą patelnią.Około 45 minut przed zakończeniem indyka lub gdy temperatura wewnętrzna uda osiągnie145, pokrój gruszki na pół i usuń rdzenie i łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Każdą połowę posmarować pozostałą 1 łyżką oleju roślinnego i dobrze doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Wyjmij indyka z piekarnika i nakładaj paski boczku na piersi i wokół nóg. W razie potrzeby zabezpiecz paski boczku około 1 cala od krawędzi wykałaczkami. Ułóż połówki gruszki na patelni i przywróć indyka do piekarnika.Piecz, aż wewnętrzna temperatura uda osiągnie 68°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Wyjmij indyka z piekarnika i pozostaw go odsłonięty podczas przygotowywania sosu, lub przez co najmniej 30 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Umieść 4 zarezerwowane połówki gruszki i 1 zarezerwowaną połowę cebuli w robocie kuchennym i przecier, aż będzie gładka, o 2 protokół. Rezerwa.Ugotować zasmażkę roztapiając masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Gdy się spieni, dodaj mąkę i ubijaj nieprzerwanie, aż dobrze się połączą. Gotować, aż mąka straci swój surowy smak i zacznie emitować aromat toasty, około 2 minut.
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Ubić bulion z kurczaka na gładką masę, dodać zioła i przecier gruszkowy i wymieszać na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Wylej tyle tłuszczu, ile możesz z patelni bez usuwania soków z patelni i ustaw patelnię na dwóch palnikach na średnim ogniu. Gdy soki na patelni zaczną skwierczeć, powoli wlewaj cydr gruszkowy i gotuj, skrobając wszelkie rumiane kawałki płaską łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Dodać mieszankę cydru do sosu i wymieszać, aby połączyć. Gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, a następnie przecedzić przez sitko o drobnej siatce. Pokroić indyka i podawać z sosem.Parowanie napojów: d 'Arenberg D' Arry ' s Original Shiraz Grenache, Australia Południowa. Ten Australijski Shiraz-Grenache stawia przede wszystkim owoce z ciemnych jagód; ma instynkt i dym dla boczku, podczas gdy różowy Grenache będzie miłym dodatkiem do indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Shiraz
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek