Indyk Z Nadzieniem Kiełbasowo-Kukurydzianym
Indyk z nadzieniem kiełbasowo-kukurydzianym to danie główne południa. Ten przepis służy 12 porcjom. Jedna porcja zawiera 1271 kalorii , 124 g białka i 63 g tłuszczu . Za 3,77 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 45 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga grzybów, papryki, masła i cebuli. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święto Dziękczynienia . Z wynikiem łyżeczkowym wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale wciąż da się je naprawić). Podobne przepisy to wegański nadzienie z chleba kukurydzianego z jabłkami i kasztanami , nadzienie na zakwasie z kiełbasą szałwiową i jabłkami oraz grillowana pierś z indyka z nadzieniem Cremini z żurawiną i jabłkami .
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze pięć składników.
Połącz jajka, mleko i olej; wymieszać z suchymi składnikami tylko do momentu ich zwilżenia.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 425 stopni przez 18-20 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie czysta. Studzimy na drucianej kratce.
W holenderskim piekarniku ugotuj kiełbasę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedzić i odstawić. Na tej samej patelni podsmaż na maśle seler, cebulę, grzyby i czerwoną paprykę, aż będą miękkie. Wymieszaj bulion, przyprawy i kiełbasę. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 10 minut.
Pokrój chleb kukurydziany na 1/2 cala. kostki; wymieszać z masą kiełbasianą.
Tuż przed pieczeniem luźno nadziewamy indyka.
Umieść pozostały farsz w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia; przykryć i przechowywać w lodówce.
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed pieczeniem.
Nadziewać otwory z indyka; zwiąż podudzia sznurkiem kuchennym.
Ułożyć piersią do góry na ruszcie w brytfance.
Posmaruj roztopionym masłem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325°C przez 3-3/4 do 4-1/2 godziny lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 180 dla indyka i 165 dla farszu, od czasu do czasu polewając tłuszczem z patelni (przykryj luźno folią, jeśli indyk zbyt szybko się rumieni ).
Piec dodatkowy farsz pod przykryciem przez 45-50 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 16
Odkryć; piec 10 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia. Przykryj indyka folią i odstaw na 20 minut, a następnie wyjmij farsz i pokrój.