Indyk z glazurowanymi Kasztanami, pasternakiem i grzybami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj indyka z glazurowanymi Kasztanami, pasternakiem i grzybami. Jedna porcja zawiera 1280 kalorii, 125g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, tymianek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Farsz z indykiem włoską kiełbasą, pieczarkami i wodnymi Kasztanami, Kasztany Grzyby, Cukinia I Czerwona Cykoria, oraz Grzyby z kasztanami i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować indyka dzień przed pieczeniem: 10 łyżek masła, 2 łyżki posiekanego tymianku, paprykę, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w robocie kuchennym do połączenia.
Usuń szyję i podroby z indyka; Odrzuć wątrobę i zarezerwuj szyję i resztę podrobów. Osusz indyka w środku i na zewnątrz papierowymi ręcznikami. Rozluźnij skórę na piersi, wsuń łyżki przyprawionego masła pod spodem i wygładź, aby równomiernie pokryć mięso. Natrzyj skórę pozostałym przyprawionym masłem. Doprawić jamę solą i pieprzem i nadziewać 2 gałązkami cipollinis, 3 gałązkami tymianku i gałązkami pietruszki. Przechowywać w lodówce, odkryte, na noc.
Gotować szyję, kasztany, bulion i 4 szklanki wody w średnim rondlu na małym ogniu, częściowo pokryte, aż kasztany są pulchne, 50 minut do 1 godziny. Odcedź, odrzucając szyję i zarezerwuj kasztany i bulion w oddzielnych miseczkach. (Można to zrobić dzień wcześniej.)
Doprowadzić indyka do temperatury pokojowej na 30 minut przed pieczeniem.
Umieść stojak w najniższej pozycji piekarnika i usuń inne stojaki; rozgrzej do 400 stopni. Indyka doprawiamy solą i pieprzem, a połowę cytryny wkładamy do jamy. Związać nogi razem ze sznurkiem. Wyłóż stojak do pieczenia z podwójną warstwą folii i umieść w patelni do pieczenia.
Włożyć indyka, od strony piersi w dół, na folii i piec 45 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika i przekręć pierś indyka do góry, odrzucając folię. Pieczeń aż złoty kolor i termometr włożony do uda rejestruje 160 stopni, 30 do 35 więcej minut.
Tymczasem przygotować warzywa: roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu, następnie dodać pozostałe 12 cipollinis i 2 gałązki tymianku i gotować, aż złoty, o 5 protokół.
Dodać pasternak i gotować, aż jasnobrązowy, o 3 protokół.
Dodać 3 szklanki bulionu z kasztanów i gotować, aż warzywa będą miękkie, o 12 protokół. Zwiększyć ogień do średnio wysokiej i gotować, aż szkliwione, o 10 więcej minut. Trzymaj ciepło.
Przełożyć indyka na deskę do krojenia i umieścić patelnię z kroplami na średnim ogniu.
Ubij w mące, aż zbrązowieje, a następnie ubić w 2 1/2 szklanki bulionu kasztanowego. Gotować na wolnym ogniu, aż sos pokryje łyżkę, o 5 protokół.
Roztopić 2 łyżki masła w innej patelni, dodać grzyby i gotować, aż rumiane, o 5 protokół.
Dodaj zarezerwowane kasztany i gotować do tosty, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem, a następnie dodać do glazurowanych warzyw.
2 łyżki zimnego masła ubić, następnie wymieszać z octem, szczypiorkiem i posiekaną natką pietruszki.
Podawać indyka z warzywami i sosem.