Przygotowanie indyka z dressingiem żytnim zajmuje około 4 godzin i 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 778 kalorii , 77 g białka i 35 g tłuszczu na porcję. Za 2,31 USD za porcję przepis ten pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Niewiele osób przygotowało ten przepis, ale jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz rozmaryn, olej canolan, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz go przygotować. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 67% . Ta ocena jest całkiem niezła. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pikantna zupa kalafiorowa z grzankami żytnimi z czosnkiem , chleb żytni na zakwasie z kiełkami i sałatka z soczewicy z jagodami żyta i suszonymi pomidorami .
Instrukcje
1
Wrzuć kostki chleba do dużej miski. Na patelni podsmaż cebulę, jabłka, seler i czosnek na maśle, aż jabłka i warzywa będą miękkie; dodaj do chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ciemnego Chleba żytniego, Pokrojonego W Kostkę
Chleb żytni Jednodniowy
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Chleb żytni Jasny, Czerstwy, Pokrojony W Kostkę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)