Indyk z dressingiem żytnim

Indyk z dressingiem żytnim
Przygotowanie indyka z dressingiem żytnim zajmuje około 4 godzin i 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 778 kalorii , 77 g białka i 35 g tłuszczu na porcję. Za 2,31 USD za porcję przepis ten pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Niewiele osób przygotowało ten przepis, ale jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz rozmaryn, olej canolan, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz go przygotować. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 67% . Ta ocena jest całkiem niezła. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pikantna zupa kalafiorowa z grzankami żytnimi z czosnkiem , chleb żytni na zakwasie z kiełkami i sałatka z soczewicy z jagodami żyta i suszonymi pomidorami .

Instrukcje

1
Wrzuć kostki chleba do dużej miski. Na patelni podsmaż cebulę, jabłka, seler i czosnek na maśle, aż jabłka i warzywa będą miękkie; dodaj do chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ciemnego Chleba żytniego, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ciemnego Chleba żytniego, Pokrojonego W Kostkę
Chleb żytni JednodniowyChleb żytni Jednodniowy
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Chleb żytni Jasny, Czerstwy, Pokrojony W KostkęChleb żytni Jasny, Czerstwy, Pokrojony W Kostkę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj orzechy, przyprawy i tyle bulionu, aby zwilżyć potrawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
3
Przed pieczeniem nafaszeruj indyka. Nabij otwory na szpikulce; zwiąż pałki razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Umieścić na kratce w naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Posmaruj odrobiną oleju. Przykryj lekko namiotem z folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Piec w temperaturze 325° przez 4,5 do 5 godzin lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 185°, od czasu do czasu smarując olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Usuń całe nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia35
Magazyn