Indyk Wędzony Z Trzciny

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj indyka wędzonego trzciną. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 172 kalorie, 16G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka selera, soli, estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Indyk wolno wędzony z syropem trzcinowym-glazura kawowa, Żeberka wieprzowe wędzone z trzciny cukrowej i herbaty, oraz Candy Cane Cocktail z domowej roboty Candy Cane Infused Vodka.
Instrukcje
Rozmrozić indyka w przypadku zamrożenia. Trwa to co najmniej 4 dni i należy to zrobić w lodówce.
Umieść indyka na patelni będziesz go upiec, aby złapać wszelkie wycieki. Po rozmrożeniu zdejmij metalowy lub plastikowy krawat trzymający nogi razem. (Para szczypiec jest niezbędna, uważam.)
Wyjmij podroby i szyję z jamy i odepnij końcówki skrzydeł. (Możesz użyć tych części do robienia zapasów na sos.)
Dzień wcześniej marynujemy indyka w solance. Standardowa proporcja to 1 szklanka soli do 1 galona (16 szklanek) wody. Zrób tyle, aby całkowicie przykryć indyka w lodowej skrzyni nieotwartym (aby nie rozcieńczyć solanki) workiem lodu, aby wszystko było zimne. Proces solenia trwa 12-18 godzin dla 15-funtowego indyka. Inną metodą jest umieszczenie indyka i roztworu solanki w szczelnej plastikowej torbie i włożenie jej do lodówki.
Rano dnia chcesz podawać indyka, zrzucić solankę i bardzo dobrze spłukać ptaka wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą. Doprawić solą (tak!) i pepper. Wypchaj jamę wszystkimi innymi składnikami i zwiąż nogi wystarczająco mocno, aby wszystko było w środku.
Rozpal grilla węglem drzewnym.
Dodać kawałki drewna wędzonego, namoczone w wodzie, a następnie wstrząsnąć do sucha. Stos 6 lub tak długie kawałki trzciny cukrowej na grillu bezpośrednio nad ogniem.
Włożyć indyka do aluminiowej patelni z luźnym namiotem z folii na górze.
Umieścić indyka jak najdalej od ognia i powiesić zasłonę z folii w dół, aby odeprzeć bezpośrednie ciepło. Każde ciepło, które dotrze do indyka, powinno dotrzeć z dymem.
Dodawaj węgiel i trzcinę w odstępach czasu, aby utrzymać temperaturę 200-250 stopni wewnątrz dołu. Potrzeba 6-7 godzin, aby temperatura wewnętrzna indyka osiągnęła około 180 stopni. Użyj termometru do mięsa, aby sprawdzić; bezużyteczny plastikowy wskaźnik wyskoczy tylko wtedy, gdy indyk jest rozgotowany.
Wyjmij indyka i połóż go na stole, aby odpocząć i ostudzić przed rzeźbieniem. Chociaż może to być kuszące, nie używaj kroplówki do sosu. Zmniejszają się tak bardzo podczas długiego czasu gotowania, że stają się niemożliwie słone.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;