Indyk Wędzony Z Trzciny

Indyk Wędzony Z Trzciny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj indyka wędzonego trzciną. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 172 kalorie, 16G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka selera, soli, estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Indyk wolno wędzony z syropem trzcinowym-glazura kawowa, Żeberka wieprzowe wędzone z trzciny cukrowej i herbaty, oraz Candy Cane Cocktail z domowej roboty Candy Cane Infused Vodka.

Instrukcje

1
Rozmrozić indyka w przypadku zamrożenia. Trwa to co najmniej 4 dni i należy to zrobić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
2
Umieść indyka na patelni będziesz go upiec, aby złapać wszelkie wycieki. Po rozmrożeniu zdejmij metalowy lub plastikowy krawat trzymający nogi razem. (Para szczypiec jest niezbędna, uważam.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wyjmij podroby i szyję z jamy i odepnij końcówki skrzydeł. (Możesz użyć tych części do robienia zapasów na sos.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
4
Dzień wcześniej marynujemy indyka w solance. Standardowa proporcja to 1 szklanka soli do 1 galona (16 szklanek) wody. Zrób tyle, aby całkowicie przykryć indyka w lodowej skrzyni nieotwartym (aby nie rozcieńczyć solanki) workiem lodu, aby wszystko było zimne. Proces solenia trwa 12-18 godzin dla 15-funtowego indyka. Inną metodą jest umieszczenie indyka i roztworu solanki w szczelnej plastikowej torbie i włożenie jej do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
SólSól
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Rano dnia chcesz podawać indyka, zrzucić solankę i bardzo dobrze spłukać ptaka wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą. Doprawić solą (tak!) i pepper. Wypchaj jamę wszystkimi innymi składnikami i zwiąż nogi wystarczająco mocno, aby wszystko było w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
SólSól
6
Rozpal grilla węglem drzewnym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Dodać kawałki drewna wędzonego, namoczone w wodzie, a następnie wstrząsnąć do sucha. Stos 6 lub tak długie kawałki trzciny cukrowej na grillu bezpośrednio nad ogniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Włożyć indyka do aluminiowej patelni z luźnym namiotem z folii na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Umieścić indyka jak najdalej od ognia i powiesić zasłonę z folii w dół, aby odeprzeć bezpośrednie ciepło. Każde ciepło, które dotrze do indyka, powinno dotrzeć z dymem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Zamknij pokrywę.
11
Dodawaj węgiel i trzcinę w odstępach czasu, aby utrzymać temperaturę 200-250 stopni wewnątrz dołu. Potrzeba 6-7 godzin, aby temperatura wewnętrzna indyka osiągnęła około 180 stopni. Użyj termometru do mięsa, aby sprawdzić; bezużyteczny plastikowy wskaźnik wyskoczy tylko wtedy, gdy indyk jest rozgotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
12
Wyjmij indyka i połóż go na stole, aby odpocząć i ostudzić przed rzeźbieniem. Chociaż może to być kuszące, nie używaj kroplówki do sosu. Zmniejszają się tak bardzo podczas długiego czasu gotowania, że stają się niemożliwie słone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
13
artykuł var
14
Typ_27_data = {};
15
artykuł
16
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn